ПЛАТА-НА-АБИСИНИЯ

ВИСОКИТЕ ПЛАТА НА АБИСИНИЯ

Пътешествие с микробус и преходи пеша в Абисинските планини. Посещения на световноизвестните църкви в Лалибела и Гондар. Възможност за полети с парапланер.

9 дни / 8 нощувки / 5 дни леки преходи

Най-добър период за пътуване: От декември до март

Ниво : ** Лесно. Преходи от 2 до 4 часа на ден по планински терен на средна надморска височина от около 3500 м. Без носене на тежки раници.

Пътуване : Със самолет до Адис Абеба. С придружаващ микробус и местен шофьор в Етиопия.

Придружител : Български планински водач-инструктор по парапланеризъм.

Настаняване : В хотели 2*

Хранения : Пълен пансион (вечеря, нощувка, закуска и обяд-пикник).

Група : От 4 до 15 души максимум

Цена : От 700 Евро на човек и нагоре, според броя на участниците (без самолетните билети).

RIMG8616

Етиопия държи много от най-удивителните съкровища на континента като средновековните пещерни църкви в Лалибела и 1700-годишните каменни обелиски в северния град Аксум. В страната на Савската царица, се смята че в град Аксум се съхранява и Светият кивот. В страната има повече от дузина национални парка, които се смятат за едни от най-красивите в областта под пустинята Сахара. От платата на планината Симиен до белите водни бързеи долинаjd Омо. За туристите е интересно да посетят и Адис Абеба – оживената столицa, и Гондар, наричан Камелота на Африка, заради многото замъци.

ПРОГРАМА

Ден 1              Истанбул – Адис Абеба

Пристигане в Истанбул. Всеки пътува до Истанбул, кой както прецени (самолет, автобус, влак). Среща на участниците след обяд в 16:­00 на летище Ататюрк в Истанбул. Следва 5 часов нощен полет до Адис Абеба. Посрещане на летище Боле в Адис Абеба от нашия български водач и кратък трансфер до центъра на столицата. Нощувка в хотел.

RIMG8683

Ден 2              Адис Абеба – Дебре Маркос

Нашето пътешествие на север към високите плата започва. Пътуваме с микробус, управляван от шофьор на местната агенция партньор. По пътя спираме за една разходка пеша на ръба на платото и след това обядваме в Дебре Либанос, в близост до известната църква. Следобяд, продължаваме с микробуса прекосявайки живописния каньон на великата река Абай (Сини Нил). Нощувка в хотел в град Дебре Маркос. 280 км трансфер за деня ; 2 часа преход ; Опция: възможност за полет с параплан в тандем с инструктор (20 мин).

RIMG9063

Ден 3              Езерото Тана – Гондар

Сутринта отново на път. Този ден се движим покрай планините Чоке. Спираме за обяд в Бахър Дар, на брега на езерото Тана. Следобяд, продължаваме по пътя, за да достигнем Гондар, старата столица на Етиопия – град включен в листа на ЮНЕСКО за световно културно наследство, заради множеството добре запазени средновековни дворци. Нощувка в хотел. Общо около 430 км път за деня; Опция: възможност за полет с параплан в тандем с инструктор (20 мин).

RIMG9015

Ден 4              Гондар – Дебре Табор

Разглеждане на дворцовия комплекс в Гондар и на църквата Дебре Бирхан Саласие със своите великолепни стенописи от XVII-XVIII век. След обяд, продължаваме нашето пътуване в посока Лалибела. Спиране по пътя за нощувка в градчето Дебре Табор. 150 км път за деня.

RIMG8892

Ден 5              Планината Гуна – Лалибела

Продължаваме нашето пътуване към планината Гуна. Преход пеша на ок. 4000 м н.в. След обяд се отбиваме от главния път, за да продължим на север, по живописен черен път, към Лалибела. Настаняване в хотел в Лалибела за 2 нощувки. 150 км път за деня ; 3 часа преход; Опция: възможност за полет с параплан в тандем с инструктор (20 мин).

RIMG8770

Ден 6              Лалибела

Разглеждане на световно известните скални църкви (50 щ. д. вход). След обяд, се изкачваме до църквата Ашетен Мариам на платото над Лалибела на ок. 3500 м н.в. Вечеря оригинално построен ресторант. Втора нощувка в Лалибела. 4 часа преход. Опция: възможност за полет с параплан с тандем с инструктор (20 мин).

RIMG8648

Ден 7              Лалибела – Десе
Сутринта, трансфер по пътя за Уолдия. Разходка пеша (факултативно) и слизане от високите плата в покрайнините на Афар. Нощувка в хотел в град Десе. Около 280 км път за деня; 2 часа преход; Опция: възможност за полет с параплан в тандем с инструктор (20 мин).

Ден 8              Източно от високите плата – Адис Абеба

Днес се придвижваме с микробуса източно от високите плата. Спиране (факултативно) над Дебре Сина на ръба на платото, за да се разходим. Хубави гледки. Пътят продължава през живописни селца и терени. След обяд, пристигаме в Адис Абеба. Настаняване в същия хотел като Ден 1. Разглеждане на столицата. Има нови архитектурно интересни сгради, Африканския конгрес, площада Мескел. Посещение (факултативно) на Националния музей на Етиопия… Вечерята не е включена. Около 400 км път за деня; 3 часа преход;

Ден 9              Адис Абеба – Истанбул – София

Сутрешен трансфер до летище Боле и обратен полет към Истанбул и София.

Група Цена / Без полета          
4-6души                              900 Евро
7 – 8 души                                                       800 Евро
9 – 15 души 700  Евро

 

В цената влизат : Нощувките и храненията на база пълен пансион (вечеря, нощувка, закуска и обяд-пикник) от закуската Ден 2 до закуската Ден 9 (с изключение на вечерята Ден 8 в Адис Абеба). Придружаващ микробус, всички наземни трансфери, предвидени в програмата, горивото, местен шофьор и български планински водач / инструктор по парапланерим, медицинска застраховка Асистанс;

В цената не влизат: Самолетните билети*, вечерята Ден 8 в Адис Абеба. Напитките и личните екстри. Вход за посещаваните обекти (музеи, манастири, църкви). Опцията летене с парапланер**. Бакшиши.

*Самолетния билет Истанбул – Адис Абеба – Истанбул, с включени летищни такси, струва около 600 Евро. Може да бъде закупен и чрез нашата агенция, при условие, че това стане поне 3 месеца преди пътуването.

**Опция полет с парапланер: Възможно е по време на обиколката, всеки ден да се осъществява по един полет с някой от участниците в тандем с водача. Времетраене: 20 минути. Цена: 100 лв.

ПРАКТИЧНИ СВЕДЕНИЯ

Виза и паспорт : За Етиопия е задължително да имате виза (един месец преди пътуването) + паспорт в период на валидност. Виза за Етиопия можете да си извадите от посолствата на Етиопия в Женева (около 40 CHF швейцарски франка), Рим, Берлин или др. градове. За подробности, вижте в сайта на МВР.

Необходима лична екипировка : Ще ви бъде даден списък с необходимите неща и екипировка за това пътуване в момента на вашето записване.

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 2 месеца преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт или на личната карта. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде платена 30 дни преди датата на тръгване.

Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване (летище, гара или друго място). Към тази покана ще бъдат приложени и други сведения от първа необходимост.

Posted in ДАЛЕЧНИ and tagged .

Туристическа агенция за спорт, приключения и пътувания сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *