Йордания – Петра и пустинята Уади Рум

Петра Jordan Wadi Rum Desert

Трекинг, откривателство, планини и пустини

Откривателство и преходи в пустинята Уади Рум

8 дни / 6 нощувки / 6 дни преходи

Група: 2- 12 души

Дати : По ваш собствен избор                     

Подходящ период за пътуване : През цялата година

Ниво (трудност) на преходите : Лесно *. Преходи от 3 до 5 часа дневно.

Земя на кръстопът, земя на срещи на различни народи и цивилизации, Йордания се намира на границата между два континента, между Синай и Арабия. Израилтяни, набатейци, римляни, източноправославни, араби… Всички тези народи са търсили там една обетована земя, същата която Моисей съглежда от библейския Монт Небо. Тази земя ще изддържи сблъсъка на араби и кръстоносци, от която епоха могат да се видят днес извисяващи се замъци. Но отвъд планините, далеч от красотите на една природа, някога цветуща, ще усетим неизменното великолепие на Петра – тайния розов град. От който град сега остава само ехото на една сияйна цивилизация. Ние ще оставим Петра и нейните несравними красоти, за да поемем на юг в посока Уади Рум. В прекосяване на тази обширна пустиня с цветове на охра и злато, ние ще поемем по следите на Лорънс Арабски. Смесица от розови и пурпурни пясъчници, осеяни със златисти дюни, там където сенки и светлини играят своята безспирна игра от изгрев до залез слънце… пустинята Уади Рум има с какво да накара човек да мечтае…

Силни страни и акценти в това пътуване :

• Визити на Монт Небо, Мъртво море, замъка Шоубак ;
• 2 дни за разглеждане на Петра по пътя на бедуините ;
• 3 дни в изумителната пустиня Уади Рум ;
• Плаж и къпане в Мъртво и в Червено море ;

ПРОГРАМА

Ден 1 София – Мадаба
Полет до Аман. Трансфер (35 мин) до Мадаба. Нощувка в хотел.

Ден 2 Монт Небо – Мъртво море – Шоубак
След закуска, ще се отправим по пътя за Уади Муса (Петра, 2 ч 30 трансфер) минавайки през планината Монт Небо, където според легендата се намира гробницата на Моисей. Спиране край бреговете на Мъртво море за почивка и къпане преди да продължим нашия път към замъка на кръстоносците Шоубак. Невероятни гледки по залез слънце. Нощувка. 1 час преход за деня.

Ден 3 Петра
Разглеждане на розовия град по класическия маршрут Сик, който преминава през ждрелото и след километър е препречен от известния Трезор (El Khazneh), страж на древната крепост. Много скоро ще напуснем общоприетите пътеки, за да преоткрием прекрасния древен град, далеч от туристическите тълпи. Потапяне в сърцето на набатейските руини. Нощувка в Петра. 5 часа преход.

Ден 4 Петра
Ще се завърнем отново в Петра, но този път по маршрута на пастирите бедуини в прекосяване на планините, където емоцията е неописуема. Нощувка в Петра. 5 часа преход.

Ден 5 Петра – Уади Рум
Сутринта, тръгваме за Уади Рум (2 часа трансфер), където нашите водачи и приятели бедуини ни очакват, за да ни придружат за три магически дни в откривателство на тяхната хубава пустиня от розов и златист пясък. Нощувка в пустинята на бивак. 4 часа преход.

Ден 6 Уади Рум
Трек в Уади Рум. Между каньони, планини от пясъчник и каменни крепости в цвят охра, превзети от пясъчните дюни, всеки склон и пейзаж е различен… Феномен, акцентиран от отраженията и сенките променящи се постоянно от слънчевата светлина. Нощувка в пустинята на бивак. 5 часа преход.

Ден 7 Акаба – Червено море – Аман
Ще достигнем Акаба (около 1 час преход) за да се възползваме от прелестите на Червено море. Ден за релакс, плаж, къпане, гмуркане или „мързелуване”. Една вечеря в рибен ресторант ще ознаменува много добре финала на тази незабравима седмица.
Ако нашия обратен полет е през нощта (между 22:00 и 3:00), след вечеря, трансфер до летището в Аман (4 часа път).
Ако полетът ни е на следващия ден (между 7:00 и 12:00), ще пътуваме след обяд до Оман, където ще имаме резервирана нощувка в хотел (доплаща се 35 Евро на човек за настаняване в двойна стая).

Ден 8 Аман – София
Обратен полет до София.

Подходящ период за пътуване : През цялата година

Дати : По ваш собствен избор

Две формули за това пътуване : С български водач (при група от минимум 6 души) или Свободно (En liberte)*

* Пътуване тип Свободно (en liberte). Ако сте избрали този тип пътуване, означава, че няма да имате с вас български водач, нито постоянно водач на агенцията партньор в Йордания. За частта в пустинята ще бъдете придружавани от нашия местен екип бедуини (готвач и шофьор). Ще разполагате с описание на маршрута, ксерокопирани карти на дневните маршрутите, ваучери, потвърждаващи вашите резервации в местата за настаняване, също както и за транспортните услуги. Ще имате и асистенция по телефона на английски 24 / 24 часа от нашия местен партньор-туроператор, в случай че срещнете затруднения.

Цена (формула Свободно / без български водач)*

Възрастен Дете (8-11 години)

Група :

Група Цена Цена без полета
2 – 6 души    1100 Евро 950 Евро
7- 9  души    1050 Евро 980 Евро
10-12 души 950 Евро 890 Евро

 

Доплащане за настаняване в самостоятелна стая : + 140 Евро

* При желание да имате български водач с вас, консултирайте се с нас допълнително.

Цената включва:
– Нощувките в хотели 3* в двойна стандартна стая; бивакуването в пустинята;
– Храненията на база пълен пансион (вечеря, закуска и пикник на обяд) без първия и последния ден;
– Посрещането и трансферите от и до летището;
– Всички наземни трансфери предвидени в програмата (с такси, микробус, с джипове 4 х 4);
– Визитите и вход за посещаваните места фигуриращи в програмата;
– Организацията и придружаването чрез нашия местен екип : английскоговорещи бедуини;
– Бивачната и кухнеска екипировка за частта в пустинята; ние ви съветваме да спите под звездите, на открито, но винаги ще имате и дмуместна палалатка на разположение, ако решите да спите на закрито;
– Асистенция 24 / 24 ч по телефона от нашия екип на място;
– Медицинска застраховка Асистанс за периода на пътуване;

Цената не включва:
– Самолетните билети и летищни такси*;
– Напитките и личните екстри;
– Храненията в първия и в последния ден от пътуването;
– Разходи за виза;
– Български планински водач;*
– Подаръците и бакшиши. В това отношение няма задължение, но такава е практиката в страните от Близкия изток. Всеки е свободен да даде това, което желае. Бакшишът е практика, която допълва заплатата на шофьора или готвача, а също и един жест да се благодари за вниманието, което местния екип ви е оказал по време на пътуването. По принцип се дава между 30 и 35 Евро от участник. Предвидете отделни пликове за водача и за екипа (шофьори, готвачи, камилари…)

*При желание да имате български водач с вас, консултирайте се с нас допълнително.

* Самолетните билети София-Аман-София с включени летищни такси, за примерни дати 1-8.05.2016, струват около 420 Евро на пасажер. А с тръгване от Истанбул-Аман-Истанбул, могат да се намерят и на цени от ок. 250 Евро на пасажер. Цени към януари 2016. При желание от ваша страна, ние бихме се заели с резервирането и закупуването им. Желателно е това да стане поне 3 месеца преди пътуването.

ПРАКТИЧНИ СВЕДЕНИЯ

Необходима лична екипировка : Ще ви бъде даден списък с необходимите неща и екипировка за това пътуване в момента на вашето записване.

Настаняване : В градовете и в населените места по време на това пътуване, настаняването е в малки привилегировани хотели, категория 3*, в двойна стандартна стая; В пустинята настаняването е под формата на бивак с личен спален чувал и с подходящата бивачна екипировка осигурена на място от нашия екип (палатки, дунапренови дюшеци (шалтета) за изолация, походна кухня, посуда и всичко останало необходимо).
Хранения : Топла храна вечер и закуска, предлагани в местата за настаняване. Пикник на обяд с качествени местни продукти.

Формалности : Виза* и паспорт в период на валидност. Не се изискват някакви специални ваксини.

Непредвидени обстоятелства : Балкантрек (или неговия представител на място) си запазва правото в случай на непредвидени природни бедствия и стихии (бури, пожари, наводнения, …) да промени маршрута или някои части от програмата.

* За издаване на виза за Йордания, вижте подробности в сайта на МВР:
http://www.mfa.bg/index.php?page=15&staticpage=findanembassy&posolstvo=71

А също и тук: http://www.eturbonews.com/58522/jordanian-government-eases-regulations-entry-visas

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 2 месеца преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде платена 30 дни преди датата на тръгване.

Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване (летище, гара или друго място). Към тази покана ще бъдат приложени самолетните билети, също както и други сведения от първа необходимост.

Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Posted in ДАЛЕЧНИ and tagged , , .

Туристическа агенция за спорт, приключения и пътувания сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *