Кабо Верде или островите Зелени нос

index кабо верде 402_269_fixedwidth

Преходи пеша в планините на остров Сантяго

8 дни / 7 нощувки / 5 дни преходи

Ниво (трудност) на преходите : Лесно **. Преходи от 3 до 6 часа дневно.

Изникнали от водата, благодарение на гнева на огъня, Подветрените острови се намират в южната част на архипелага Зелени нос. Под ударите на недоверчивия разбушуван океан и вулканите, тези острови са видели раждането на една необичайна  природа с опияняващи аромати. Лунни късове земя, галени от топлия вятър сахел, ни предлагат  пищни декори, понякога строго сурови, но винаги феерични. В тези далечни земи на контрасти, лъхани от меките пасатни ветрове, ще открием кратери и старинни пристанищни градчета в морето от вкаменена лава. По време на нашата  обиколка  по пътеките на остров Сантяго, ще попаднем под чара на една магия, чрез веселия смях на едно момче от острова, и от друга страна чрез благоуханията на  растителност, която ще изпълни нашето пътуване с щастие. На Сантяго, наричан още африканския остров, ние ще се почувстваме като крале, заобиколени от радостта и добрия  хумор на неговите жители.

Силни страни и акценти в това пътуване :

• Голямо разнообразие от пейзажи;
• Температури – меки и приятни ;
• Любезността на местните жители и тяхното постоянно празнично настроение ;
• Откривателство и пълна визия на главния остров от архипелага – Сантяго ;
• Френскоговорещ местен водач ;

 

ПРОГРАМА

Ден 1 София – остров Сантяго – Прая
Полет до остров Сантяго – главен остров от архипелага Зелени нос. Пристигане и посрещане от нашия представител на летището в Прая. Със своите стръмни планини и пустинни плата, върху които са накацали селца и терасирани ниви, остров Сантяго е наистина един зелен миниатюрен морски нос, стърчащ в океана. Настаняване в хотел в град Прая – административна столица на архипелага. Вечеря свободно (не е включена в цената).

Ден 2 Прая – Пикос – Педра Бадехо – Тарафал
Трансфер до селцето Пикос. Преход в откривателство на малките островни селца и земеделски култури отглеждани по терасираните склонове, свързани с иригационна система за напояване. Обяд-пикник. Трансфер до селцето Педра Бадехо, след което продължаваме по крайбрежния път към Тарафал. Настаняване в Тарафал за 3 нощувки в бунгала, разположени на брега на океана. Вечеря в ресторант. 4 часа преход за деня ; – 400 м денивелация на слизане ;

Ден 3 Тарафал – Пунта Фазенда – Тарафал
Тръгваме пеша от прекрасния залив. Ще прекосим една зона с твърде гъста растителност, за да достигнем морския фар на Понта Прета. После, ще заобиколим склоновете на Монте Грасиоза, за да пристигнем в Пунта Фазенда. Обяд – пикник. Завръщане по същия път. Вечеря в ресторант. Втора нощувка в нашите бунгала. 4 часа преход ; + 200 м ; – 200 м ;

Ден 4 Тарафал – Сера Малагета – Тарафал
След закуска, трансфер до природния парк Сера Малагета, откъдето ще направим хубав преход по централните била покрити с борове, кипариси и евкалипти. Слизаме в долината на Рибейра Принсипал. Завръщане в Тарафал. Вечеря в ресторант. Трета нощувка в нашите бунгала. 5 часа преход ; + 300 м ; – 800 м

Ден 5 Тарафал – балконите на Пико д`Антониа – Руи Ваз
След закуска, трансфер по цетралния път до Асомада. После, продължаваме до мястото, наречено Меркадо, начална точка на днешния преход. Ще минем покрай няколко древни португалски ферми преди да се изкачим до балконите на връх Антониа. Обяд – пикник. Продължаваме между сизаловите дървета и евкалиптите, за да слезем в долината Газела, която ще ни отведе до нашия адрес в Руи Ваз. Настаняване. Вечеря и нощувка в Руи Ваз. 4 ч 30 преход ; + 850 м ; – 600 м ;

Ден 6 Руи Ваз – Сидад Велха
Закуска. Трансфер до Сидад Велха, люлка на креолския език, който се говори на архипелага Зелени нос. Настаняване в хотел с басейн. Преход в долината Рибейра Гранде до селцето Сидад Велха. Обяд – пикник по пътя. Вечеря в един малък ресторант. Нощувка в хотел в Сидад Велха. 2 часа преход ; + 150 м ; – 150 м ;

Ден 7 Сидад Велха – Прая
Закуска. Преди обяд, свободно време за релакс и за да се възползваме от басейна. След обяд, трансфер до Прая. Обиколка на града. Вечеря свободно (не е включена в цената). Трансфер до летището за нашия обратен полет през нощта.

Ден 8 Прая – София
Обратен полет до София.

                            

Група Цена / Без полета           Цена дете 8-12 г.
5 души                  1090 Евро     860 Евро
6 души                                  1020 Евро                          820 Евро
7 души                                  980 Евро                            820 Евро
8-9 души                              920 Евро                            790 Евро
10-11 души                          890 Евро                             770 Евро
12-15 души                     850 Евро                             750 Евро

 

Доплащане за настаняване в самостоятелна стая : + 100 Евро

Цената включва:
– Местен водач франкофон;
– Дипломиран български планински водач;
– Настаняване на база пълен пансион (вечеря, нощувка, закуска и обяд-пикник) от закуската Ден 2 до закуската Ден 7;
– Всички трансфери (с микробус) на острова, маркирани в програмата;
– Транспорта на багажите (с микробус) на острова;
– Разрешителни / вход за Природен парк Сера Малагета;
– Една стая за ползване от всички, в последния Ден 7 (day use), в хотела в Сидад Велха;
– Медицинска застраховка Асистанс.

Цената не включва:
– Самолетните билети*;
– Храната Ден 1 и Ден 8, както и обяда и вечерята Ден 7;
– Напитките и разходи от личен характер;
– Вход за за посещаваните обекти и музеи;
– Разходи за виза;
– Застраховка Анулация и Репатриране;

* Самолетните билети София-Прая-София с включени летищни такси, за примери дати 1-8.05.2016, струват около 650 Евро на пасажер. Цени към ноември 2015. При желание от ваша страна, бихме се заели с резервирането и закупуването им. Желателно е това да стане поне 3 месеца преди пътуването.

 

ПРАКТИЧНИ СВЕДЕНИЯ

Необходима лична екипировка : Ще ви бъде даден списък с необходимите неща и екипировка за това пътуване в момента на вашето записване.

Настаняване : Най-често в малки семейни хотели (hotel residentiel), с ниво на конфорт 2* / 2* ½, често разполагащи със собствен басейн, в стаи с 2 легла и собствени санитарни възли.

Хранения : Топла храна вечер и закуска, предлагани в местата за настаняване. Пикник наобяд с качествени местни продукти.

Формалности : Виза* и паспорт в период на валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване. Не се изискват някакви специални ваксини.

Непредвидени обстоятелства : Балкантрек (или неговия представител на място) си запазва правото в случай на непредвидени природни бедствия и стихии (бури, пожари, наводнения, …) да промени маршрута или някои части от програмата.

* За издаване на виза за Кабо Верде, вижте подробности в сайта на МВР:
http://www.mfa.bg/index.php?page=15&staticpage=findanembassy&posolstvo=212

 

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 2 месеца преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде платена 30 дни преди датата на тръгване.

Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване (летище, гара или друго място). Към тази покана ще бъдат приложени самолетните билети, също както и други сведения от първа необходимост.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Balkantrek
Product Name
Кабо Верде или островите Зелени нос
Price
euro 750
Product Availability
Available in Stock
Posted in ДАЛЕЧНИ and tagged , .

Туристическа агенция за спорт, приключения и пътувания сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *