Лапландия – В сърцето на ледената пустиня

 

Откривателско пътуване и преходи със снегоходки в Лапландия

8 дни / 7 нощувки / 6 дни преходи 

Дати : 13 – 20.01.2018*                                                                                               

Група : 8 – 12 души

Ниво (трудност) на преходите : ** Лесно. Преходи с продължителност от 4 до 6 часа дневно

Разположена в северната част на Европа, Финландия е очарователна и завладяваща страна. Със зимните си пейзажи, тя привлича хората, които искат да опознаят друга, различна вселена. Открийте тази земя на лед и мистерия, за да оцените предимствата на сауната след ежедневния преход със снегоходки. По това време на годината Финландия е само огромна площ от сняг, осеяна с езера. Този бял рай, все още див, е идеален за любителите на чистата природа, далеч от суетата града. Различни места за настаняване, различни лица, но винаги същото топло посрещане, което ви очаква. Насладете се на свеж въздух, загадъчни гори, замръзнали реки и езера. Елате и посетете градчето Хоса и неговата ферма за елени. За няколко дни, далеч от ежедневните си тревоги, ще откриете истинското преживяване на Финландия, където човек винаги живее в хармония с природата.

 

Силни страни и акценти в това пътуване:

– Тотално потапяне в една отлично запазена природна среда;

– Преходи със снегоходки сред уникални зимни пейзажи;

– Посещение на ферма за елени;

– Историческия площад на град Хоса;

 

ПРОГРАМА

 

Ден 1              София – Куусамо – Хоса

Пристигане на летището в Куусамо и посрещане от представител на местната агенция-партньор. Трансфер (1 час) до нашия хотел в град Хоса. Вечеря.

Ден 2              Преход към границата с Русия.

Сутринта, след закуска, ще тръгнем за нашия първи преход със снегоходки в изследване на един красив район в близост до границата с Русия. Отначало ще вървим през тясно ждрело по брега на езерото достигайки граничната зона. Пикник на обяд. После ще се завърнем в нашия хотел, за да се възползваме от горещата финландска сауна. Вечеря. От 4 до 6 часа преход със снегоходки за деня.

 

Ден 3              Боядисаните скали

Днес, ще осъществим едно завръщане в миналото, с малко вглеждане назад в историята. Отначало ще се придвижим няколко километра с автомобил, след което със снегоходките на крака ще достигнем « Colour Rock », за да видим скалите оцветени преди повече от 4000 години. Обяд-пикник в лапландско типи. Кафето ще бъде приготвено на открит огън. След обяд, завръщане в нашия хотел, за да прекараме още една приятна вечер. От 4 до 6 часа преход със снегоходки.

Ден 4              Начало на обиколката на ледената пустиня.

Тази сутрин, тръгваме за едно тридневно приключение в ледената пустиня. Първата ни цел е хижа Толосенвирта, самотно разположена в средата на гората. След няколкочасовия преход в снега, е хубаво човек да се стопли в една сауна, на брега на езерото. От 4 до 6 часа преход със снегоходки.

Ден 5              Бялата гора

Днес пътя ни ще следва дължината на едно било между две заледени езера с гледка към една прекрасна гора от бор, ела и бреза, покрита със сняг. През този ден е по-вероятно да срещнем диви елени, отколкото хора. Ще пристигнем на северния бряг на езерото Исо-Валкейнен, където ще бъдем очаквани в една хижа, за да прекараме нощта. От 4 до 6 часа преход със снегоходки.

Ден 6              Пеурапити – Лейк Хьошиужарви

След закуска, преход като продължаваме да следваме езерния бряг. Крайбрежните гори са дом на много диви животни като елени, вълци, рисове, зайци, но ние ще ги забелязваме твърде нарядко. Мечки също обитават тези гори, но техния зимен сън ще ни позволи да преминем териториите им без да ги безпокоим. Посредата на пътя, пикник край открит огън между хълмовете Хьошиужарви и Ликоски, разположени на 200 м един от друг. От 4 до 6 часа преход със снегоходки.

Ден 7              Край на обиколния преход със снегоходки.

Следвайки крайбрежието ще достигнем Хоса. Разглеждаме центъра на града, където ще можем да видим експозицията на историческия площад. Нашето приключение със снегоходки ще приключи с пристигането ни в хотела. Привечер, ще посетим ферма за елени в Хоса, където ще можем да наблюдаваме тези полу-диви животни в тяхното естествено местоживеене, във финландския Север. Една чудесна вечеря ще ни бъде сервирана във фермата. От 4 до 6 часа преход със снегоходки.

 

Ден 8              Куусамо – София

Закуска и трансфер към летището на Куусамо. Обратен полет до София.

 

Настаняване и хранения :

– 4 нощувки в хотел 2*.

– 3 нощувки в хижа.

Включени в цената са всички хранения: закуска и топла храна вечер, пикник на обяд. Пълен пансион от вечерята Ден 1 до закуската Ден 8.

 

Транспорт във Финландия: С микробус от летището до хотела в Хоса и до началото на дневните преходи.

 

Придружавне и логистика: Дипломиран български планински водач. Асистенция от местната агенцията партньор.

 

ГРУПА :         8 – 12 души  

ЦЕНА :          1100 €  / без полета

 

Доплащане за настаняване в самостоятелна стая : + 150 €

 

Цената включва :

– Настаняването в хотел 2* в двойна стандартна стая и в хижи в стаи с 2-4 легла (Ден 4 – Ден 6);

– Пълен пансион (вечеря, закуска и обяд-пикник) от вечерята Ден 1 до закуската Ден 8;

– Всички наземни трансфери, предвидени в програмата;

– Транспорт на багажите (1 сак / раница на човек);

– Български планински водач;

– Медицинска застраховка Асистанс;

– Резервации, както и самата организация;

 

Цената не включва :

– Самолетните билети; **

– Наем на снегоходки и щеки;

– Напитки и лични екстри;

– Подаръци и бакшиши;

**Самолетните билети София- Куусамо-София, с включени летищни такси струват от 280 € до 650 € в зависимост от времето, когато са закупени. При желание от ваша страна, ние бихме се заели с резервирането и закупването им. Желателно е това да стане поне 3 месеца преди пътуването.

 

ПРАКТИЧНИ СВЕДЕНИЯ

Необходима лична екипировка : Ще ви бъде даден списък с необходимите неща и екипировка за това пътуване в момента на вашето записване.

Формалности : Лична карта или паспорт в период на валидност.

Непредвидени обстоятелства : Балкантрек (или неговия представител на място) си запазват правото в случай на непредвидени природни бедствия и стихии (бури, пожари, наводнения, …) да променят маршрута или някои части от програмата.

 

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 2 месеца * преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт или на личната карта, е-мейл адрес и телефонен номер за връзка с вас. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде платена 30 дни преди датата на тръгване.

 

Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване (летище, гара или друго място). Към тази покана ще бъдат приложени самолетните билети, ваучерите, описание на маршрутите, също както и други сведения от първа необходимост.

Posted in ЕВРОПА and tagged .

Туристическа агенция за спорт, приключения и пътувания сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *