МАДЕЙРА И ВЕЧНАТА ПРОЛЕТ

madere8 madere12 madere25

Преходи пеша в планините на остров Мадейра

8 дни / 7 нощувки / 5 дни преходи

Група : 6 – 12 души

Ниво (трудност) на преходите : Лесно **. Преходи от 3 до 6 часа дневно.

Архипелага Мадейра се намира в Атлантическия океан, на 700 км западно от африканския континент, и на същата географска ширина като Мароко например. Мадейра, нейната столица Фуншал и нейните левадаси (levadas, акведукти за напояване, специфични за този остров) ще очароват хората ,които са влюбени  в природата. Вулканичен по произход, често е наричан „Острова на вечната пролет”, заради мекия и благоприятен климат през цялата година. Райски птици и тритони, агапанти и хортензии изобилстват на този остров, като почти никой от тези видове не вирее другаде. По време на тази екскурзия ще обиколим източната и североизточната част на острова. Този район е наистина богат с великолепни природни пейзажи: скални корнизи обагрени в разнообразни цветове, крайбрежни пътища, надвесени като первази над океана, терасирани градини напоявани от впечатляваща система левадаси, първична вечнозелена хилядолетна гора (вписана в листа на ЮНЕСКО като световно природно богатство), панорамни преходи по дължината на заострените била… В този малък кът от Португалия няма да липсват приятни изненади, като виното мадейра и др.! В края на престоя ще открием залива Фуншал с прекрасните градини. Ще видим още дискретните замъци и барокови църкви, от златната епоха на захарната тръстика от XV и XVI век…

 

Силни страни и акценти в това пътуване :

• Една пълна визия прекосявайки пеша през най-хубавите места на острова;
• Отличен прием и настаняване в малките селца, по крайбрежието и в планината ;
• Един ден от програмата посветен за откривателство на залива Фуншал ;
• Долината на Рибейра Сека, лаурисилвата, върховете Пико Ариеро и Пико Руиво, ла Куинта до Бом Сюкесо ;
• Виното мадейра

 

ПРОГРАМА

Ден 1 София – Мадейра – Машико
Полет до остров Мадейра. Пристигане. Посрещане от нашия представител на летище Мадейра. Трансфер с такси (10 мин) до хотела в град Машико, старата островна столица. Според часа на пристигане: Разходка, за да усетим чара на този град, с рибарското пристанище и златистите  плажове. Вечеря свободно / не е включена в цената. Нощувка и закуска в семеен хотел в Машико.

Ден 2 Сао Лоренсо – Машико
Тръгване с автобус от Машико към долината на Сао Лоренсо. Преход пеша по една пътека, която ще ни отведе до обзорно място, където ще се насладим на сюблимни гледки към Атлантическия океан и към скалните корнизи, оцветени в хиляди багри. Ще прекосим и един природен резерват с пищна растителност. След обяд, възможности за къпане на един малък плаж с фин пясък в крайбрежната лагуна или в океана. Завръщане с автобус в Машико. Вечеря, нощувка и закуска в семеен хотел. 3 часа 30 преход, + 250 м ; – 250 м ;

Ден 3 Бока до Риско – Сантана / Илха
Прехода ще направим по една живописна пътека, която ще ни отведе в подножието на дивите скални стени на залива Риско и до малкото рибарско селце Порто да Круз. Великолепна панорама. След прехода, трансфер с такси до Сантана, малка селска махала, намираща се на североизточното крайбрежие. Настаняване в семейна къща за гости в Сантана или в Илха. Храната е приготвена с продукти домашно производство. 4 ч 00 ; + 350 м ; – 350 м ;

Ден 4 Сао Жорже – Сантана / Илха
Откривателство на Сао Жорже и на северното крайбрежие. Следваме пътека с хубава средиземноморска растителност. После слизаме към морето, за да достигнем Сао Жорже. Там ще видим един интересно направен рибарски пристан, висящ на скалата. След обяд, ще се върнем по друг, живописен път, изкачващ с множество извивки над самия океан. Кратък трансфер. Вечеря, нощувка и закуска в къща за гости в Сантана или в Илха. 4 ч 00 ; + 400 м ; – 500 м ;

Ден 5 Лаурисилва – Сантана / Илха
Този  преход е сред най-красивите. С тръгване от горското стопанство – къща Куеймадас, отначало ще преминем по дължината на скалните стени, после ще продължим нашия път през една първична гора, тип лаурисилва (Laurissylva), включена  в листа на ЮНЕСКО. В края на маршрута, ще видим един величествен водопад хвърлящ своите води в малко езеро с кристалночисти води. Вечеря, нощувка и закуска в къща за гости в Сантана или в Илха. 5 ч 00 ; + 300 м ; – 500 м ;

Ден 6 Ашада де Тексейра – Фуншал
Трансфер до Ашада де Тексейра. Ще направим хубав преход по централното било с цел да изкачим един от най-високите върхове на острова – Пико Руиво. Вулканични пейзажи и гледки към океана. След обяд, трансфер от Пико Ариеро до Фуншал. Нощувка хотел 2*, намиращ се в историческия център на Фуншал. Вечеря свободно / не е включена в цената. 6 ч 00 ; + 700 м ; – 700 м ;

Ден 7 Фуншал
Свободно откривателство на Фуншал. Можем да посетим пазара Дос Лаврадорес с неговите  колоритни сергии. Да се изкачим с лифта до историческия квартал Монте. Да посетим ботаническата градина, а също и тропическата градина. Можем да разгледаме музеите и да дегустираме известното вино на Мадейра. Вечеря свободно / не е включена в цената. Нощувка в същия хотел.

Ден 8 Фуншал – София
Трансфер (25 мин.) до летището и обратен полет до София.

 

Подходящ период за пътуване : През цялата година

 

Група Цена
4 души 1500 Евро
5 души   1400 Евро
6-7 души                1300 Евро
8-9 души               1200 Евро
10-12 души       1100 Евро

Доплащане за настаняване в самостоятелна стая : + 80 Евро

Цената включва:
– Самолетните билети София – Фуншал – София с включени летищни такси*.
– Настаняване на база полупансион (вечеря, нощувка и закуска) в хотел 2* и в къща за гости (с изключение на вечерите Ден 1 и Ден 6 – Ден 7 във Фуншал).
– Всички трансфери на острова, маркирани в програмата, с такси, автомобил или микробус.
– Дегустация на вина в традиционна фабрика във Фуншал.
– Български планински водач и асистенция от нашия местен представил там.
– Медицинска застраховка Асистанс.

Цената не включва:
– Вечерите Ден 1, Ден 6 и Ден 7 във Фуншал.
– Обядите (можем да си приготвяме пикници от качествени местни продукти).
– Напитките и разходи от личен характер.
– Вход за за посещаемите обекти (градините на Фуншал), лифтове и музеи.

*Пакетната цена на пътуването е калкулирана на база цена на самолетни билети 450 Евро. При невъзможност да се намерят билети до тази цена, поради късно записване, изчерпване на места и др., разликата се доплаща. Не е включена такса багаж за багажното отделение (30 Евро).

 

ПРАКТИЧНИ СВЕДЕНИЯ

Необходима лична екипировка : Ще ви бъде даден списък с необходимите неща и екипировка за това пътуване в момента на вашето записване.

Настаняване : Най-често в семейни хотели (hotel residentiel), с високо ниво на конфорт ***, често разполагащи със собствен басейн, в стаи с 2 легла и собствени санитарни възли.

Хранения : Топла храна вечер и закуска, предлагани в местата за настаняване. Най-често пикник наобяд със закупени от нас местни продукти.

Формалности : Лична карта или паспорт в период на валидност. Не се изискват някакви специални ваксини.

Непредвидени обстоятелства : Балкантрек (или неговия представител на място) си запазва правото в случай на непредвидени природни бедствия и стихии (бури, пожари, наводнения, …) да промени маршрута или някои части от програмата.

 

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 2 месеца преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде платена 30 дни преди датата на тръгване.

Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване (летище, гара или друго място). Към тази покана ще бъдат приложени самолетните билети, също както и други сведения от първа необходимост.
Чартърните полети понякога могат да бъдат променени в последния момент (няколко дни преди полета). В този случай ние ще ви известим по телефона и вашия нов билет ще ви бъде даден на летището.

Posted in ДАЛЕЧНИ and tagged .

Туристическа агенция за спорт, приключения и пътувания сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *