sommet-toubkal-1

МАРОКО – ТРАВЕРСЪТ НА МОНТ ТУБКАЛ

 

Трекинг в Атласките планини. Изкачване на най-високия връх на Северна Африка – Тубкал 4167м. Разглеждане на Маракеш – град вписан в листа на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

12 дни / 10 нощувки / 9 дни преходи

Най-добър период за пътуване: От май до септември.

Ниво : ** + Лесно. Преходи от 3 до 7 часа на ден. Без носене на тежки раници.

Пътуване : Със самолет до Маракеш. С микробус от / до Маракеш.

Придружаване*: Професионален планински водач (от / до Маракеш), говорещ английски и френски език, разполагащ с местен екип мулетари, готвач, шофьор…

Настаняване : В хотел 3* в Маракеш. На палатки и в жит (семеен хотел) по време на трекинга. Бивачна екипировка (палатки за двама, голяма палатка за храненията, дунапренени дюшеци), походна кухня и всичко останало се осигурява на място от местната агенция-партньор и се транспортира с мулета в планината.

Хранения : Пълен пансион (топла храна вечер, закуска и обяд-пикник).

Група : От 4 до 15 души максимум

Цена : От 570 Евро на човек и нагоре, според броя на участниците (без самолетните билети).

*В цената не включен български планински водач. При желание от страна на участниците да има такъв с тях, консултирайте се с нас допълнително.

 

Трекингът на най-крайните райони на Високия Западен Атлас и изкачването на Монт Тубкал, най-високата точка на Северна Африка със своите 4167 м надморска височина, е също така едно пътуване с откривателски измерения. В преоткриване на впечатляващите скални масиви от тъмен гранит, вие ще видите още оригиналната архитектура на изолираните планински селца, скрити под сенките на грамадни орехови дървета, миниатюрните терасирани ниви, добре поддържани и обработвани от местното берберско население, скалните гравюри на Укаймден, които датират от 3000 г пр. Хр., както и супер цветовете и пейзажите на долината Азаден. И накрая, Червеният град Маракеш със своята хилядолетна история, вписан в листа на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

 

ПРОГРАМА

 

Ден 1             София – Маракеш

Полет от София през Рим до Маракеш. Пристигане на летището в Маракеш и посрещане от нашия представител там. Трансфер с микробус и настаняване в хотел в центъра на Маракеш. Разходка в стария град на Маракеш – Медина, площада Джамаа ел Фна, Ел Кутубия…Вечеря, нощувка и закуска в хотел

Ден 2              Маракеш – бивак Лаабид (1500 м н.в.)

След закуска, тръгване с микробус по главния път, който свързва Маракеш с Уарзазат през фамозния проход Тизи н’Тишка. Среща с екипа мулетари и начало на прешеходния трек през платото Афра разположено на 2000 м н.в. Бивак в близост до уеда Лаабид на 1500 м н.в. 2 часа трансфер; 4 часа преход;

Ден 3              Ягур – бивак край овчарниците (2000 м н.в.)

Изкачване към платото Ягур. Разглеждане на скалните гравюри. Бивак край овчарниците на 2000 м н. в. 5 ч 30 преход.

Ден 4              Урика – бивак Айт Булман (1700 м н.в.)

Лесен и приятен преход ще ни отведе до долината Урика. Бивак близост до селцето Айт Булман на 1700 м н.в. 4 часа 30 преход.

Ден 5              Към превала Тизи н’Чадирт, бивак (2500 м н.в.)

Днес ще видим множество берберски селца, живописно накацали по планинския склон. Бивак в подножието на Тизи н’Чадирт на 2500 м н.в. 6 часа преход.

Ден 6              Тизи н’Тматерт – жит Аремд (1800 м н.в.)

Ще преминем превала Тизи н’Чадирт на 3200 м н.в., след което и превала Тизи н’Тматерт на 2200 м н.в. Нощувка в жит (семеен хотел) в Аремд, разположен на 1800 м н.в. 7 часа преход.

Ден 7              Към Монт Тубкал – бивак до хижа Нелтнер (3100 м н.в.)

Начало на изкачването на Тубкал. Бивак, в близост хо хижа Нелтнер на 3100 м н.в. 4 часа преход.

Ден 8              Връх Тубкал – бивак до хижа Нелтнер (3100 м н.в.)

Лесно изкачване на Тубкал 4167 м, най-висока точка на Северна Африка. Завръщане в нашия бивак. 6 часа преход.

Ден 9              Тизи н’Угелзим – бивак Азиб н’Тамсулт (2300 м н.в.)

Ще преминем превала Угелзим на 3500 м н.в., за да открием другата долина на масива Тубкал. Бивак в Азиб н’Тамсулт, разположен на 2300 м н.в. 5 часа преход.

Ден 10            Долината Азаден – Маракеш

Приятно слизане по дължината на долината Азаден. Край на пешеходния трек в Ими н’Углад на 1450 м н.в. Трансфер с микробуса и завръщане в Маракеш. 3 часа преход, 1 час 30 трансфер. В късния следобед, свободно разглеждане на град Маракеш, известен със своите великолепни градини, със своите дворци и крепостни стени, със своята Медина и фамозния си площад Джамаа ел Фна…Нощувка в хотел.

Ден 11            Маракеш – Рим

Сутринта, свободно време в Маракеш. Възможно е да се ангажира екскурзовод за организирана туристически обиколка на града. Обяда не е включен. Трансфер до летище Менара и полет до Рим.

Кацане в Рим по разписание в 18:05*.

*Тъй като полета до София е на следващия ден в 15:10, най-добре е да се резервира хотел в центъра на Рим, за да се разгледа част от световното културно наследство на Вечния град… Нашата фирма би се ангажирала да ви резервира хотел в Рим. Храненията в Рим и трансферите летище-хотел-летище не са включени в пакетната цена на това пътуване.

Ден 12            Рим – София

Обратен полет до София.

 

Препоръчителна лична екипировка: Ще ви бъде даден списък в момента на вашето записване.

Пътуване: Със самолет редовни полети София – Рим – Маракеш и Маракеш – Рим – София. С микробус на агенцията партньор от летище Маракеш до хотела и обратно. До началото на трекинга и от края му до хотела в Маракеш.

Придружаване*: Професионален планински водач (от / до Маракеш), говорещ английски и френски език, разполагащ с местен екип мулетари, готвач, шофьор…

*В цената не включен български планински водач. При желание от страна на участниците да има такъв с тях, консултирайте се с нас допълнително.

Нощувки:      2 нощувки в хотел 3* в центъра на Маракеш

1 нощувка в жит (семеен хотел),

7 нощувки на палатка*

*Бивачна екипировка (палатки за двама, голяма палатка за храненията, дунапренени дюшеци), походна кухня, вода и всичко останало се осигурява на място от местната агенция-партньор и се транспортира с мулета в планината.

Хранения:     Пълен пансион от вечерята Ден 1 до закуската Ден 11.

 

Група Цена / Без полета          
4-5души                              630 Евро
6 – 8 души                                                       600 Евро
 9 – 15 души                                                     570 Евро

 

Настаняване в индивидуална стая / палатка: доплащане + 40 Евро

В цената влизат: Всички вътрешни трансфери в Мароко, предвидени в програмата, 2 нощувки в хотел 3* в центъра на Маракеш (в двойна стая с включени 2 вечери и 2 закуски), 1 нощувка в жит (семеен хотел) с включена вечеря и закуска, пълен пансион в планината (топла храна вечер, закуска и обяд-пикник). Мулета (за носенето на багажа по време на трекинга в планината) и мулетари. Дипломиран марокански водач говорещ английски и френски език. 1 готвач и походна кухня, цялата необходима бивачна екипировка (с изключение на спалните чували). Индивидуална палатка за 2 души с по 1 дунапренен дюшек на човек за изолация. Обща голяма палатка за храненията, медицинска застраховка Асистанс за периода на пътуването.

В цената не влизат: Самолетните билети*. Обяда Ден 11 в Маракеш. Вход за музеи и екскурзовод, бакшиши**.

*Самолетните билети София-Маракеш-София, с включени летищни такси струват от 380 до 750 Евро на човек в зависимост от времето, когато са закупени. Нашата фирма би се ангажирала с резервирането и закупуването им, при услови че това стане поне 3 месеца преди датата на пътуване.

** Подаръците и бакшиши. В това отношение няма никакво задължение. Всеки е свободен да даде това, което желае. Бакшишите не представляват втора заплата, а просто един жест да се благодари за вниманието, което местния екип ви е оказал по време на пътуването. По принцип се дава между 20 и 30 Евро от участник. Предвидете отделни пликове за водача и за екипа.

 

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 2 месеца преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде платена 30 дни преди датата на тръгване

Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване (летище, гара или друго място). Към тази покана ще бъдат приложени и други сведения от първа необходимост.

 

Posted in ДАЛЕЧНИ and tagged , .

Туристическа агенция за спорт, приключения и пътувания сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *