Перу-Мачу Пикчу и Салар д’Уюни

 

Откривателско пътуване в Перу и Боливия

Лима – Куско – Писак – Урубамба – Марас – Олантайтамбо – Свещената долина на Инките – Агуас Калиентес – езерото Титикака – Пуно – отров Амантани – остров Такиле – Тиуанаку – Ла Пас – Оруро – Уюни – Вила-Мар – Салар д’Уюни – пустинята Сюд Липез – Лагуна Бланка – Сан Хуан – пустинята Норд Липез – Колчани

15 дни / 13 нощувки / 4 дни преходи

От Лима до Ла Пас

Ниво (трудност) на преходите : Лесно *. Преходи от 3 до 7 часа дневно.

Тайнствения град на Инките Мачу Пикчу е открит през 1911 година от американския изследовател и археолог Хайръм Бингхам. Мечта на всеки пътешественик, легенда неразкрила все още всички свои мистерии, цитаделата Мачу Пикчу продължава да омагьосва и да съблазнява посетителите в търсене на магия. Нейното специално географско разположение дава една необичайна и опияняваща хубост. Организацията на тази цитадела на множество квартали в неестествените географски дадености на района подчертава величието и гения на цивилизацията Инка… И още множество мистерии остават за разкриване…

Силни страни и акценти в това пътуване :

 • Легендарния град Куско, смесица от колониална архитектура и местна традиция ;
 • Колоритния пазар в Писак ;
 • Свещената долина на Инките със своите древни руини, забулени в легенди ;
 • Мачу Пикчу – най-впечатляващото място в цяла Латинска Америка ;
 • Езерото Титикака с посещение на известните плаващи острови и Такиле ;
 • Една нощувка на остров Амантани, за да се запознаем с културата на неговите жители ;
 • Мистериозния Тиуанаку – люлка на цивилизацията Хуару ;
 • Цветовете на викокопланинските езера Сюд Липез ;
 • Бляскавата белота на Салар д’Уюни ;
 • Панорамна гледка на град Ла Пас и неговия удивителен пазар на вещици ;

ПРОГРАМА

ПЕРУ

Ден 1             София – Лима

Полет до столицата на Перу – Лима. Пристигане на летището в Лима и посрещане от представител на местната агенция-партньор. Трансфер до модерния квартал Мирафлорес, намиращ се на две крачки от Тихия океан. Разходка и вечеря (не е включена в цената) свободно в Лима. Нощувка в хотел*.

*При евентуално пристигане в Лима сутринта, ще е необходимо да се резервира една стая в хотела за изминалата нощ, за да я използваме при пристигането си, до момента в който ще можем да се настаним в нашите стаи (след 14:00).

Ден 2              Лима – полет до Куско

Трансфер до летището в Лима. Полет до Куско – „Пъпа на Света“, според народите кечуа. Посрещане на летището в Куско и трансфер до хотела, придружени от вашия местен водач. Обяд /свободно/ в Куско. След обяд – посока Златния храм, наричан на езика кечуа Кориканча (Coricancha). Там ще открием основите на манастира Санто Доминго, както и колониалната църква. Посещение на впечатляващата колониална катедрала, чието строителство започва през 1559 година и продължава приблизително 100 години, сравнима с църквите дел Триунфо и Исус Мария, тази катедрала формира един архитектурен ансамбъл зареден с много история.  Обколка с автомобил и посещения на основните археологически обекти около Куско : крепостта Саксайуаман (Saqsayhuaman), която е защитавала града. Свещените церемониални бани Тамбомачай (Tambomachay), посветени на култа към водата и на боговете, крепостта Пука Пукара (Puka Pukara), а също церемониалното място Кенко (Q’enko). Вечеря свободно в Куско. Нощувка в хотел.

Ден 3              Свещената долина на Инките

 

Посещение на археологическия обект Инкас де Писак. После, продължаваме към едноименото село. Свободно време за колоритния пазар, който ще ни позволи да видим продуктите на традиционните занаяти: пончоси, текстилни производства от алпака и вълна, бижута, антики, картини и много други качествени артикули, повечето продавани лично от самите занаятчии. Обяд свободно в Урубамба. Продължаваме откривателството на Свещената долина с посещение на солните мини Марас, невероятен контраст в сърцето на долината. Те са разположени върху повече от 300 тераси по склона на планината. Солта се е добивала благодарение на едно снабдяване със солена вода от басейните, където водата се изпарява и оставя един тънък слой сол втвърдена от слънцето. Ще си направим една малка разходка, за да открием механизма за добив на сол. Следва посещение на крепостта Олантайтамбо. Вечеря свободно (не е включена в цената) в Куско. Нощувка в Олантайтамбо / Урубамба.

ИНКАС ДЕ ПИСАК

Ситуирана върху едно било, което стърчи отвесно над долината Урубамба, тази крепост позволявала да се контролира преминавания по десния бряг на река Вилканота. Инките са били инсталирали тук един административен център със забележителна форма и размери, който управлявал цялата провинция. Тук имено се създава една слънчева обсерватория, наричана Интихуатана – една свещена зона посветена на божествените андински култове, едно земеделско пространство състоящо се от терасирани ниви, а също така една зона запазена за жилищата на местното население.

ОЛАНТАЙТАМБО

Стратегическото географско разположение на този последен бастион на инките им е позволило да се съпротивляват на испанците; остатъците на крепостта свидетелстват за сблъсъците, които последвали след падането на Куско в ръцете на конкистадорите. Мястото е заредено с много история и трябва да се отбележи, че селцето се е запазило почти непроменето от времето на Инките.

Ден 4                          Мачу Пикчу – Куско

Трансфер от вашия хотел до гарата в Олантайтамбо.

С влак до Агуас Калиентес (1час и 40 минути пътуване с влак), откъдето с високопроходим бус се достига археологическия обект Мачу Пикчу. Разглеждането на обекта с местен екскурзовод ще продължи около 2 часа, а после ще имате малко свободно време за почивка или за по-мотивираните изкачване на скалата Уайна Пикчу, предлагаща една панорамна визия върху местността. Слизаме с автобус към Агуас Калиентес. Обяд свободно.  С влак до Олантайтамбо. Продължаваме с автомобил до Куско. Вечеря свободно в Куско. Нощувка в хотел.

Опция: Пътуване с по-висока класа влак Вистадом (Vistadome) ви позволява по-удобно разписание на връщане.

*Разписанието на влаковете на отиване: 6:40 (Inca Rail) или 6:10 (Peru Rail), според наличните места. Визитата на археологичекия обект Мачу Пикчу е предвидена с френско или английско говорящ гид, който ще ви придружава през целия този ден. Разписанието на влаковете на връщане: 19:00 (Inca Rail) или 18:45 (Peru Rail), понякога 14:30, според наличните места.

Ден 5              Алтиплано – Пуно

Трансфер от вашия хотел до автогарата, придружени от представител на агенцията.  Тръгване с автобус към района на езерото Титикака и град Пуно (общо 6 часа път и общо 4 часа за спирания за хранене и визити). В прекосяване на високите андски плата наречени Алтиплано, вие ще наблюдавате великолепни пейзажи и по време на спиранията ще видите и най-интересните места по маршрута. Отначало пътя ще ни отведе до Андауайлилас (Andahuaylillas). Това малко селце е известно със своята църква от началото на XVII век, известна под името „Сикстинската Капела на Южна Америка“ благодарение на стенописите и картините, както и на своя полиран със злато олтар. Посещение на местността Ракши, където се намира храма на инката Виракоша – богът създател. Този храм е бил административен и религиозен център от най-значима величина. Неговите впечатляващи измерения и неговото географско разположение ни карат да мислим, че се е използвал като насочващ център, а също и за складиране на храната за поклонническите процесии, завръщащи се от Куско, който град пък се намира на кръстопътя между два големи района. Спиране за обяд в Сикуани (включен е в цената на пътуването). После, от превала Рая (4335 м), ще наблюдавате величествените Кралски Кордилери, разположени в сърцето на южноамериканската планинска верига. И накрая, ще спрете в Пукара, за да посетите музея на камените сечива, който чертае еволюцията на най-първите хора от Андите чак до Епохата на Иките. Пристигане в Пуно, главния град на брега на езерото Титикака. Посрещане от представител на местната агенция и трансфер до вашия хотел. Вечеря свободно в Пуно. Нощувка в хотел.

Ден 6              Островите Урос и Амантани

Трансфер до пристанището на Пуно.  Тръгване с корабче по най-високоразположеното плавателно езеро в света – Титикака. Посещение на островния архипелаг Урос, състоящ се от около 40 островчета, направени от една основа от преплетени водни растения и подсилени с езерна тръстика, наричана „тотора”. Този етап на екскурзията ще ни позволи да отидем на среща с общността Урос, която живее върху различните острови, това са няколко фамилии, които се препитават основно с риболов и туризъм. Обядът този ден (включен е в цената) ще е малко по-късно на остров Амантани. Вие ще бъдете посрещнати от едно семейство в Амантани, за да бъдете техни гости и да споделите техния начин на живот и тяхната храна. Нощувка при тях.

Опция: Ако не желаете да нощувате при местните жители на остров Амантани , ние ви предлагаме като опция една двудневна екскурзия на остров Суаси.

Ден 7              Остров Такиле – Пуно

 • След една типична за местните жители закуска, ще потеглите отново с корабче към остров Такиле. Обиколка – разглеждане на острова*. Обяд свободно в Такиле. Завръщане в Пуно и трансфер до вашия хотел. Вечеря свободно. Нощувка в хотел в Пуно.

ТАКИЛЕ е един харесван остров със зелени хълмове, изцяло в контраст със синия цвят на езерото Титикака. Това ще бъде случай да се открият костюмите, носиите и традициите на жителите на острова, които притежават една текстилна традиция с високо качество. Типичния костюм отразяващ гражданското състояние и функция в общността, е също така една особеност, която жителите ще бъдат горди да ви споделят. Жените, например, носят живи цветове по времето, когато са моми (неомъжени) и тъмни цветове, когато са вече омъжени. Мъжете, както тях, носят червено-бели шапки като ергени и червени, след като се оженят.

Опция: Местен френско или английско говорещ екскурзовод, за екскурзията по езерото Титикака, за 2 дни (не е включен в цената).

*Трябва да се предвиди около час, за да достигнете пеша централния площад на остров Такиле.

 

БОЛИВИЯ

Ден 8              Пуно / Десагуадеро / Тиуанаки / Ла Пас

Тръгване в посока границата с Боливия. Ще ви бъде оказано съдействие от вашия шофьор за формалностите при преминаване на границата между Перу и Боливия, след което смяна на транспорта. След преминаване на границата, ще направим една отбивка до археологическия обект Тиуанаки.

ТИУАНАКИ е включен в листа за световно културно наследство на ЮНЕСКО през 2000 година. Той символизира един голям спиритуален и културен център на цивилизацията Тиуанаки все още непозната днес. От VII век нататък тук е била столицата на могъща империя простираща се на териториите от днешно Северно Чили и Южно Перу. Тази култура, иновативна, както със своето земеделие и оригинална напоителна система, така и с астрономията си и изучаването на звездите. Тя се явява преди всичко свидетел на мощни религиозни елементи, показани чрез иконографски и антропоморфни знаци. Многобройните следи в укрепения град столица представят различните културни напредъци и постижения на тази култура: полу-подземния храм, храмът на Каласасая, пирамидата на Акапана и пирамидата на Пумапумку. Гвоздея на вашата визита ще е, без съмнение, монолита на Бенет Пачамама (Bennett Pachamama) висок над 7 метра.

Обяд свободно в Тиуанаки. В късния след обед ще пристигнем в столицата на Боливия – Ла Пас. Вечеря свободно. Нощувка в Ла Пас.

Опция: Възможност за трансфер с автобус редовни линии от Пуно до Ла Пас (без спирания за визити).

Ден 9              Ла Пас / Оруро / Уюни

Часът за тръгване към Оруро зависи от седмичното разписание на влаковете (вижте по-долу). Обяд свободно.Тръгване с микробус от вашия хотел в Ла Пас и трансфер до Оруро. По пътя, спиране за да се разгледа екстериора на църквата на Каламарка. Няколко спирания са също така възможни за снимане на Алтиплано и за да се посети селцето Сика-Сика, със своята много хубава църква в стил роман (разглежда се само екстериора). Пристигане в Оруро.  Тръгва се влак към Уюни или след обяд (14:30 с влак Експресо дел Сур / Expesso del Sur, вторник и петък) или вечерта (19:00 с влак Уара Уара / Wara Wara, сряда и неделя). Пътуване с влак в прекосяване на пейзажите на Алтиплано (7 часа приблизително). Вечеря свободно. Трансфер от гарата до вашия хотел (шофьор испаноговорящ единствено). Нощувка в Уюни.

*Понеделник, четвъртък и събота, този трансфер се предлага с автобус редовна линия с тръгване вечерта директно от Ла Пас (приблизително 10ч30 път). За по-голям комфорт ви препоръчваме пътуването с влак. Възможност да се направи отсечката Ла Пас – Уюни със самолет сутринта в деня на вашата експедиция 4х4 към Салар и Сюд Липез (печелейки един ден пътуване).

Ден 10            Сюд Липез – Вила-Мар

 • Тръгване към 9:30 за Липез (с испано говорещ шофьор). Първо спиране в „Гробищния парк за влакове“, в близост до града, където старите парни локомотиви от началото на века свършват спокойно своя живот. Тяхната златна епоха е била, когато транспортирали сребърната руда от околните рудници. След това, към Сан Кристобал, селище известно със своите сребърни залежи, но също и със своята колониална църква. После, навлизаме в Каньон де ла Каскада и долината Лас Рокас, където може да се възхитим на прекрасните скални формации. По маршрута често е възможно да се наблюдават лисици и нанду (андски щрауси). Към края на деня се насочваме към Вила-Мар. Обяда и вечерята през този ден са включени в цената. Нощувка във Вила-Мар*.

Опция: 4х4 допълнително за визитата на Салар и пустинята Липез.

*Нощува се в хижа (при настаняване в категория „стандарт“)

*Нощува се в хотел Малку Куева във Вила-Мар (при настаняване в категория „шарм“).

Ден 11            Сюд и Норд Липез – Сан Хуан

Доста рано сутринта (или през нощта), тръгване към гейзера Сол де Маняна, където ви очаква геологичен спектакъл на Великата природа: впечатляващи колони от пара излизащи от земните процепи. После, в посока чилийската граница, преминавайки през пустинята Дали, за да се възхитим на езерата Лагуна Верде и Лагуна Бланка, намиращи се в подножието на вулкана Ликанкабур, извисяващ се на повече от 5900 м н.в. След това, спиране за разпускане в термалните бани на Полкес, в един уникален природен басейн. Пристигане в Лагуна Колорада, необичайно оживена цветова палитра: рядкото присъствие на живот в тези цветни пейзажи, тук на края на света, се дължи на групите от розови фламинги. Поемаме отново по пътя, в посока Сиоли, странна пустиня, където ще видим учудващи геологични формации, които приличат на вкаменени дървета. После, ще открием множество лагуни, обитавани от десетки розови фламинги, мълчаливо присъстващи в тази неподвижна пустиня. Измежду лагуните ще видим някои като Чиакота, Хонда, Хедионда, Каняпа, чиито контрастни цветове са достойни да бъдат нарисувани от някой художник. На две крачки от Чили се намира величествения вулкан Олагюе със своите 5865 м н.в. Това ще бъде случай да се открие Салар де Шигуана, чиито пейзажи изглежда че принадлежат на друго измерение. Продължаваме в посока Сан Хуан. Обяд под формата на пикник (включен в цената). Вечеря (ключена) в Сан Хуан. Нощувка в Сан Хуан*.

Опция: Гид франкофон за обиколката на Салар и на Липез.

*Нощува се в хижа (при настаняване в категория „стандарт“)

*Нощува се в хотел Ла Магия в Сан Хуан (при настаняване в категория „шарм“).

Ден 12            Салар д’Уюни – Оруро

Този ден ви предлага грандиозни пейзажи в сърцето на най-голямата солна пустиня в света. Отначало взимаме по пътя, за да навлезем накрая в солната пустиня: докъдето ни стига погледа необятна геометрична белота, която се трансформира в перфектно огледало по време на дъждовния сезон. Липсват думи, за да се опишат тези фантастични пейзажи, където времето, струва ни се, е спряло. В далечината се очертават контурите на остров Инкахуаси, който остров ние ще открием също така. На този изгубен остров, в средата на едно море от сол, стотици гигантски кактуси растат безразборно, давайки убежище на вискачите (вид андински зайци). След един хубав обяд (пикник) на острова, където се открива супер панорама, следва разглеждане на селцето Колчани, разположено на брега на езерото. Основния поминък тук е добива на сол, изобилен ресурс в непосредствена близост. Хората извличат солените блокове с кирки и лопати. Ще продължим по пътя до селището Уюни. Вечеря свободно. На разположение имате стая в хотел до момента на вашето тръгване с влак. Трансфер до гарата.  Влак до Оруро. Тръгване: в 00:45 (четвъртък и неделя) или в 1:15 (петък и вторник). Нощувка във влака.

* В дните, когато не пътуват влакове, този трансфер е възможен единствено с автобус. Възможност да се направи отсечката Уюни/Ла Пас със самолет (лети се на следващия ден).

* По време на дъждовния сезон (от януари до март), Салар д’Уюни е понякога наводнен и остров Инкахуаси и недостижим. Обиколката се прави, но с няколко модификации в програмата и маршрута.

Ден 13            Оруро – Ла Пас

Сутрешно пристигане с влак (в 7:00 четвъртък и неделя или в 9:10 вторник и петък). Закуска в Оруро.  Трансфер с частен транспорт от Оруро до Ла Пас. По пътя, възможност да се направят няколко спирания за снимки на Алтиплано и за разглеждане на селцето Сика-Сика и църквата на Каламарка. Обяд свободно. Пристигане в Ла Пас. След обяд, свободно време. Вечеря свободно. Нощувка в Ла Пас.

Ден 14            Ла Пас

Разглеждане на административната столица на Боливия, разположена в дъното на една висока долина на повече от 1000 м н.в. Отначало ще погледнете града от различни обзорни места, след което ще можете да посетите музеите на „calle Jaén“, една колониална улица в сърцето на градския исторически център. Ще можете също така да видите града под един различен ъгъл чрез изключителната панорамна гледка, вземайки кабинковия лифт. Така по-добре ще разберете уникалното разположение на града на фона на величествените заснежени върхове, от които доминира Лилимани.

Катедралата на Ла Пас, която датира от XIX век, впечатлява с гигантските си размери и с височината на своя купол, пилони, оригинални сцени изобразени върху  стъклени витрини, някои от тях представят неочаквани сцени, като например едно събрание на политици… После, разходка из пазара на вещици. Там ще видим основните необходими съставки и средства за развитието на традициите в района на Андите, да почустваме влиянието на духовността аймара и даровете за Пачамама (Земята-майка)… Обяд свободно. След обяд, откривателство на Лунната долина, намираща се на 10 км от центъра на Ла Пас. Тази геоложка формация е съставена от ждрела и скални игли, върху хълм осеян с кактуси, където можете да направите една много приятна разходка. Цветовете, дължащи се на глината, са най-разнообразни: от бежово до кафяво и червено, понякога виолетово… Завръщане в Ла Пас. Вечеря свободно. Нощувка в Ла Пас.

Ден 15            Ла Пас – София

Според часа на вашия полет, трансфер до летището на Ла Пас, придружени от вашия местен гид, който ще ви окаже съдействие при регистрацията.

Полет до Европа и София.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО

 Пътуване тип „ Ен либерте” (Свободно). Ако сте избрали този тип пътуване, означава че няма да имате с вас български водач, нито постоянно водач на агенцията партньор в Перу. Но вие ще имате по време на всеки етап местен гид или шофьор. Вие ще сте без такива само по време на полетите и по време на сухопътните трансфери с автобус и влак между градовете. Ще имате и асистенция по телефона 24 / 24 часа от нашия местен партньор-туроператор, в случай че срещнете някакви затруднения.

Транспорт

Трансфер с частен автомобил / микробус от летището в Лима до вашия хотел.

Трансфер с частен автомобил / микробус от вашия хотел до летището в Лима.

Трансфер с частен автомобил от летището в Куско до вашия хотел.

Частен микробус за визитите на обектите около Куско.

Частен микробус за визитите на обектите в Свещената долина.

Пътуване с влак между Олантайтамбо и Агуас Калиентес, икономична класа.

Градски автобус, редовни линии, за отиване и връщане до Мачу Пикчу.

Пътуване с влак между Агуас Калиентес и Олантайтамбо, икономична класа.

Трансфер с частен автомобил от Олантайтамбо до Куско.

Трансфер с частен автомобил до автогарата в Куско.

Туристически автобус, заедно с други туристи, за трансфера през Алтиплано до Пуно.

Трансфер с частен автомобил до вашия хотел в Пуно.

Корабче (заедно с други туристи) по езерото Титикака

Частен автомобил / микробус от Пуно до Десагуардеро (границата с Боливия).

Частен автомобил / микробус от Десагуардеро до Ла Пас (през Тиуанаки).

Частен автомобил / микробус от Ла Пас до Оруро.

Пътуване с влак от Оруро до Уюни (или с автобус, според дните от седмицата).

Частен автомобил 4х4 (1 автомобил за 5ма души) за Салар д’Уюни и Сюд Липез.

Трансфер с частен автомобил от хотела до ж.п. гарата в Уюни.

Пътуване с влак от Уюни до Оруро.

Частен автомобил от Оруро до Ла Пас.

Частен автомобил за визитите в Ла Пас.

Кабинков лифт в Ла Пас.

Трансфер с частен автомобил за трансферите в Ла Пас.

Местни водачи и придружители

Частен френскоговорещ водач за трансфера от летището в Лима.

Частен френскоговорещ водач за трансфера до летището в Лима.

Частен френскоговорещ водач от летището в Куско.

Частен френскоговорещ водач за визитите в Свещената долина.

Частен френскоговорещ водач за разглеждането на Писак.

Частен френскоговорещ водач за разглеждането на центъра и околностите на Куско.

Частен френскоговорещ водач за деня, в който е разглеждането на Мачу Пикчу.

Частен френкоговорещ водач до автогарата в Куско.

Английско и испанско говорещ водач (заедно с други туристи) за визитите на Алтиплано.

Частен френскоговорещ водач за трансфера в Пуно.

Английско и испанско говорещ водач (заедно с други туристи) по езерото Титикака.

Френскоговорещ придружител за преминаването на границата в Десагуардеро

Частен френкоговорещ водач за визитата на Тиуанаку.

Частен испаноговорещ шофьор от Ла Пас до Оруро.

Частен испаноговорещ шофьор в Салар и Сюд Липез

Частен френкоговорещ водач за разглеждането на Ла Пас.

Частен френкоговорещ водач за трансфера в Ла Пас.

Френскоговорещ придружител като опция за група от минимум 4ма души.

Вътрешни полети

Полет Лима – Куско, редовни линии.

Най-интересното по време на пътуването (това, което не бива да се пропуска!)

Разглеждането на центъра на Куско с частен френско говорещ водач.

Разглеждането но археологическите обекти в околностите на Куско с частен гид франкофон.

Разглеждането на Писак с частен автомобил и френскоговорещ водач.

Визитата на Свещената долина.

Разглеждането на Мачу Пикчу с частен гид франкофон.

Разглеждането на Алтиплано с туристически автобус и английско и испанско говорещ водач.

Разглеждането на езерото Титикака с корабче (заедно с други туристи) с английско и испанско говорещ водач.

Нощувка при местните жители на остров Амантани (семпъл комфорт).

Разглеждането на Тиуанако с гид франкофон.

Разглеждането на Салар д’Уюни и Сюд Липез с автомобил 4х4 и испаноговорещ шофьор.

Обиколката и разглеждането на Ла Пас с частен гид франкофон.

Цени валидни за 2017 година

Група Цена
2 души   

 

2490 Евро / без полета до Лима
3  души   

 

2120 Евро/ без полета до Лима
4 души

 

1920 Евро/ без полета до Лима
5 души 1830 Евро/ без полета до Лима
6-7 души 1870 Евро/ без полета до Лима
8-9 души  1820 Евро/ без полета до Лима
10–12 души        1770 Евро/ без полета до Лима

Доплащане за настаняване в самостоятелна стая : + 210 Евро (Категория Стандарт)

Доплащане за настаняване в по-висока категория хотели (Шарм) : + 150 Евро

Доплащане за настаняване в самостоятелна стая (Категория Шарм): + 580 Евро

Цената включва:

 • Полета Лима – Куско, редовни линии;
 • Влака (категория Експедиция) от Агуас Калиентес до Олантайтамбо и обратно;
 • Нощувките в хотели (категория по избор);
 • Наземните трансфери предвидени в програмата (с бус, влак…) и корабче по езерото Титикака;
 • Всички закуски;
 • Храненията, посочени в програмата;
 • Влака Оруро – Уюни – Оруро;
 • Вход за посещаваните обекти (без тези, за които е упоменато, че не са включени);
 • Медицинска застраховка Асистанс.

 

Цената не включва:

 • Международния полет отиване / връщане София – Лима – София;*
 • Туристическата такса при влизане в Боливия (закон №266 / артикъл 11): 100 боливианос (или еквивалента в щатски долари).
 • Таксите на автобусните терминали (приблизително 0,50 US$ на пътуване, на човек);
 • Екскурзиите посочени като опции (по ваше желание);
 • Храненията (без посочените като включени в програмата). Предвидете приблизително по 8 евро на хранене;
 • Напитките;
 • Бакшишите;
 • Личните разходи и екстри;

*При желание от ваша страна, ние бихме се заели с резервирането и закупуването на вашите самолетни билети София-Лима-София. Желателно е това да стане поне 3 месеца преди избрания от вас период за пътуване.
Опции (по ваш избор, не са включени в цената).                                  Доплаща се както следва:

 • Частен гид франкофон за 3 дни в Салар и Сюд Липез + 55 Евро на човек
 • Частен гид франкофон за 2 дни за езерото Титикака + 15 Евро на човек
 • Свободно в Ла Пас – 20 Евро на човек
 • Опция комфорт: 4х4 доплащане на ден + 20 Евро на човек
 • Престой на остров Суаси за 2 дни и една нощувка Цени до поискване
 • Доплащане за вход за Хуайна Пикчу + 25 Евро на човек
 • Влак в по-висока класа (vistadome) + 40 Евро на човек

 

 ПРАКТИЧНИ СВЕДЕНИЯ

Необходима лична екипировка : Ще ви бъде даден списък с необходимите неща и екипировка за това пътуване в момента на вашето записване.

Настаняване : 11 нощувки в хотели, според избраната от вас категория Стандарт или Шарм (вижте по-долу хотелите); 1 нощувка в стаи за гости при местното население на остров Титикака ; 2 нощувки в хижи в Салар д’Уюни;

Хранения : Закуска, предлагана в местата за настаняване (включена в цената). Обяди и вечери свободно (не са включени в цената).

Формалности : Паспорт в период на валидност. Не се изискват някакви специални ваксини.

Непредвидени обстоятелства : Балкантрек (или неговия представител на място) си запазва правото в случай на непредвидени природни бедствия и стихии (бури, пожари, наводнения, …) да промени маршрута или някои части от програмата.

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 2 месеца преди датата на тръгване срещу минимум 50 % от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде платена 30 дни преди датата на тръгване.

Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване (летище, гара или друго място). Към тази покана ще бъдат приложени самолетните билети, също както и други сведения от първа необходимост.

 

 

Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Posted in ДАЛЕЧНИ and tagged , , , .

Туристическа агенция за спорт, приключения и пътувания сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *