balkantrek

Предстоящи прояви и пътувания 2017

На вашето внимание няколко предстоящи прояви и пътувания, където са възможни записвания на нови участници:

balkantrek

ЗИМНИ В БЪЛГАРИЯ

 1/. Рила и Пирин, Дати: 4 – 9.02.2017. Потвърдено. Преходи със снегоходки и СПА. В програмата: Скакавица и Седемте Рилски езера, Сапарева баня, Рилски манастир, хижа Беговица и Спано поле, Сандански… Ще водя аз. Възможно е участие за определени дни или отсечки. За подробности.

2/. Стара планина – Амбарица, Дати: 25-26.02.2017. Преходи със снегоходки и зимно изкачване (по желание) на връх Амбарица. Разучаване на народни танци с хореограф. Тази проява се организира от БГ „Треккинг“ съвместно с „Хоро на баир“. Ще води колегата Иван Ганев. Тръгване с микробуси от София и от Плевен. За подробности.

 3/. Рила, Пирин и Беласица, Дати: 9 – 18.03.2017. Потвърдено. Преходи със снегоходки в национален парк Рила и СПА в Сапарева баня. В програмата: Скакавица, 7те Рилски езера, Банско, изкачване на връх Безбог в Пирин и на връх Конгур в Беласица, Мелник, Роженски манастир, Рупите, Рилски манастир… Ще водя аз. Възможно е участие за определени дни или отсечки. За повече информация.

 4/. Осогово – Земен, Дати: 24 – 26.03.2017. Традиционна проява. Преходи със снегоходки и изкачване на връх Руен 2251 м (по желание) в Осоговска планина. В програмата: Кюстендил, Земенския пролом и водопада Полска Скакавица, Земенски манастир… Подробна програма, до поискване.

balkantrek

ДАЛЕЧНИ ДЕСТИНАЦИИ

1/. Мароко – Джебел Сархо и Сахара, Дати: 10 – 20.02.2017. Потвърдено пътуване. Преходи в Анти Атласките планини и в пустинята Сахара. В програмата: Айт Атта, скалните формации Баб н’Али, дюните Ерг Захер и Шегага, Маракеш – град вписан в листа на ЮНЕСКО за световно културно наследство… Ще водя аз. Записвания до 5.02.2017. За подробности.

2/. Остров Мадейра и постоянната пролет, Дати: 25.03 – 1.04.2017* Преходи в планините на остров Мадейра. Залива Фуншал, долината Рибейра Сека, лаурисилва и известното вино мадейра, върховете Пико Ариеро и Пико Руиво – най-високи точки на острова, ла Куинта до Бом Сюкесо… В процес на формиране е група. 5ма желаещи към момента. За подробности.

3/. Словения, Италия и Швейцария. Дати: 8-16.04.2017. Потвърдено. Опознавателно пътуване / екскурзия с микробус (без планински преходи). Разглеждане на пещерата Постойна в Словения, Тоскана и Флоренция в Италия, долината Вале (Мартини, Сион и Женевското езеро) свободно в Швейцария, Локарно и Венеция в Италия…7 участници / 2 свободни места към момента. За повече информация.

  Нова програма!

4/. Крит – Белите планини и каньона на Самария, Дати: 23 – 30.04.2017. Преходи пеша в планините и ждрелата на остров Крит. В програмата: Самария, Кносос, Лутро, Агиа Румели, Лисос, Ханя… В процес на формиране е група. 5ма желаещи към момента. Ще водя аз. За подробности.

  5/. Исландия – Между планини, ледници, вулкани и гейзери, Дати: 19 – 27.08.2017. Потвърдено. Пътуване с автомобил 4х4 и преходи в най-красивите райони на остров Исландия. В програмата: Златния кръг (Тингвелир, Жейзир, Гюлфос), долината Дорсмьорк, заобиколена от 3 ледника и планини, национален парк Скафтафел, лагуната Йокулсарлон, вулканичната пукнатина Елдга, земята Маналогар, столицата Рейкявик… Възможно е продължение за 5 дни в Гренландия  Запад – Илюлисат, залива Диско и едноименния остров). Ще водя аз. 5ма участници до момента + 7 опции. Група максимум 7 или 15 участници. Записвания до изчерпване на свободните места. Подробни програми, до поискване 

Продължават записванията за пътуванията в Етиопия, Кабо Верде, Ирландия и Шотландия, остров Корсика, Южни Алпи, остров Реюнион…

Продължават записванията за далечните пътувания на колегата Евгений Динчев (БГ ТРЕККИНГ) за Непал – Еверест трекинг или изкачване на Айланд пик; за Памир с изкачване на пик Ленин, за пътуванията в Тибет и в Индия. Сигурна група има и за пътуване до Бутан в периода 15-28 Октомври (прикачена е програмата).

Продължават записванията за близките и далечни прояви на колегата Иван Ганев: Словения с изкачване на връх Триглав + Хърватска с Плитвичките езера в периода 3-9.07.2017. Потвърдено пътуване; Турция с изкачване на върховете Ерджиес и Демир Казък в периода 30.09-8.10.2017. Потвърдено пътуване; Италия с изкачване на върхове в Алпите и масива на Монте Роза, 2-10.09.2017 и др. Подробни програми, до поискване.

НОВИ ПРОГРАМИ

 Франция – Канал дю Миди и Страната на Катарите, 8 дни, вело преходи, свободно или с водач, дати по избор.

 Перу и Боливия – Мачу Пикчу и Салар д’Уюни, 15 дни, свободно или с водач, дати по избор.

 Перу – Трекинг де Лар, 21 дни, свободно или с водач, дати по избор.

 Йордания – Петра и Уади Рум, 8 дни, свободно или с водач, дати по избор.

 Султанатът Оман, 8 дни, свободно или с водач, дати по избор.

 Намибия (в процес на създаване).

 Мадагаскар (в процес на създаване).

 Подробни програми, до поискване.

 balkantrek

*Някои от вас (които стават все повече и повече на брой) чакат да се потвърди едно пътуване по желаната дестинация, за да се запишат…! Ако вие чакате последния момент, два основни проблема могат да се появят:

– Ако всеки един изчаква едно пътуване да бъде потвърдено, за да се запишат тогава, това пътуване няма да се потвърди никога!!…

– С едно по-късно записване вие рискувате да ви бъде отказано, поради запълване на местата за настаняване в даден адрес или самолетните места да бъдат вече разпродадени. Ако все пак се намерят места за самолета в последния момент, вие рискувате да видите цени на самолетните билети рязко повишени (понякога повече от три пъти!!), което означава, че трябва да се повиши значително цената на пътуването ви.

Затова не закъснявайте, съветвам. Който иска да осигури ваканциите си е хубаво да се записва навреме. Най-малко 3 месеца преди датата на тръгване…

Бутан-2017

ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ ВРЪХ АМБАРИЦА С

Крит-8 дни-2017

Мадейра-8_дни-2017

Мароко-Джебел Сархо и Сахара-11 дни-2017

Posted in ПРЕДСТОЯЩИ and tagged , , , .

Туристическа агенция за спорт, приключения и пътувания сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *