ТРЕКИНГ В ЮЖНИТЕ АЛПИ

IMGP0180 (Small) IMGP0245 (Small) IMGP0256 (Small)

Планини, спорт, природа и откривателство

Дати : По ваш избор                                                                                             

Група : 7 – 15 души

Цена : 950 €

Най – добър период : От юни до септември    

11 дни / 7 дни преходи

Ниво : ***  Преходи от 5 до 7 часа по добре трасирани пътеки. Денивелация на изкачване средно по 1000 м на ден.

Този трек прекосява 3 района на южните Алпи, с начало Сен Веран (2050 м н.в.), най-високо разположеното селище в Европа (прекрасно селце, обявено като едно от 100те най-живописни селища на Франция). Маршрутът ни ще следва планински пътеки и била, преходите не са големи като разстояния, но са технически по-натоварени. Средно на ден се преодолява минимум по 1000 м денивелация на изкачване, преходи по 6-7 часа дневно.През първите два дни от трекинга ще прекосим пеша Френския Природен парк Кейрас, после за още два дни ще прекосим района на Високия Юбай, за да преминем в италианския Пиемонт по долината Вал Мейра. Накрая ще се завърнем отново в Сен Веран след седемдневен пешеходен марш. Освен това, по пътя ше разгледаме Стария град на Бриансон, превърнат от Луи ХІV в непревземаема крепост и накрая ще открием Неваш и красивата долина на Кларе, едно от най-дивните кътчета на Алпите.

 

П Р О Г Р А М А

Ден 1              София – Постойна

Среща на участниците в 7:45 в София, пред Централна автогара. Пътуване с микробус през Сърбия, Хърватска и Словения. Вечерта, спиране за почивка в къмпинг, в близост до градчето Постойна, Словения. Нощувка в бунгала.

Ден 2              Постойна – Бриансон – Сен Веран

Рано сутринта, продължаваме пътуването с микробуса през Италия. Преминаваме във Франция през прохода Монженевр и слизаме до Бриансон. Почивка и свободно разглеждане на Стария град и фортовете около него. След обяд, трансфер (около 50 км) до селцето Сен Веран. По пътя ще преминем култовия за велосипедистите проход Изоар, откъдето започва Природен парк Кейрас и ще видим невероятния фантастичен пейзаж на Кас Дезер. Настаняване в жит (семеен хотел) в Сен Веран. Вечеря и закуска в жита.

ТРЕКИНГ

Ден 3              Сен Веран – Сейак

Преход до селцето Сейак преминавайки превала Фромаж (2301 м н.в.). 6-7 часа преход. Настаняване в жит в Сейак. Вечеря, нощувка и закуска в жита.

Ден 4              Сейак – хижа Бас Руа

Следваме пешеходния маршрут GR5, за да достигнем хижа Бас Руа. 7 часа преход. Вечеря, нощувка и закуска в хижата.

 Ден 5              Хижа Бас Руа – Фуйлуз

Спускаме се през красива долина и след 6 часа преход достигаме махалата Фуйлуз. Настаняване в жит, в общи спални помещения. Вечеря, нощувка и закуска в жита.

Ден 6              Фуйлуз – Киапера

Хубав преход, покрай множество езера преминаваме на италианска територия. Спускане покрай водопада Стропия, за да достигнем махалата Киапера. 7 часа преход. Настаняване в къмпинг Кампо баз в общи спални помещения. Вечеря, нощувка и закуска в къмпинга.

Ден 7              Киапера – Киеза

Преход до селцето Киеза. 7 часа преход. Настаняване в хотел. Вечеря, нощувка и закуска в Киеза.

Ден 8             Киеза – Кианале

Изкачваме се до един превал, откъдето ще имаме хубави гледки към масива на Монте Визо – най южния 4 хилядник в Алпите. Слизаме до селцето Кианале, където се настаняваме в жит. 6 часа преход за деня. Вечеря, нощувка и закуска в жита.

Ден 9             Кианале – Сен Веран

Хубав преход, изкачвайки превала Ла Ноар (2900 м н.в.) се завръщаме на френска територия. Слизане към хижа Ла Бланш и завръщане в късния следобед в селцето Сен Веран. Край на трекинга. 8 часа преход за деня. Вечеря, нощувка и закуска в жит.

Д10                 Сен Веран – Венеция

Трансфер към Италия. По пътя ще се отбием да видим красивата долина Неваш и известния италиански ски курорт Сестриере. Вечерта, спиране за почивка във Венеция, Италия. Нощувка в хотел.

Д11                 Венеция – София

Свободно разглеждане на Венеция и прибиране по обратния път до София.

 

Група :          7 – 15 души                                                               ЦЕНА :          950 €

Цената включва :

  • Tранспорт с микробус от София до Сен Веран и обратно ;
  • Нощувките ;
  • 7 пoлупансиона в планината (нощувка, вечеря, закуска) от вечерята Ден 3 до закуската Д9 ;
  • Български планински водач ;
  • Медицинска застраховка Асистанс ;

 

Цената не включва :

  • Храната по време на пътуването Д1-2, Д9-Д11 и обядите в планината ;
  • Напитките и личните екстри ;
  • Вход за музеи и посещавани обекти ;

 

ПРАКТИЧНИ СВЕДЕНИЯ

Пътуване : С микробус от София до Сен Веран (Франция) и обратно.

Хранения : Полупансион в планината ( нощувка, вечеря, закуска) от вечерята Д3 до закуската Д9. Храната по време на пътуването, както и обядите *, всеки сам си осигурява, носи и приготвя.

* Възможност да се пазаруват провизии преди началото на трекинга от Бриансон, както и от някои италиански селца по време на трекинга. Възможно е да се поръчва сух пакет (пикник) за обяд от житовете и хижите (8-10 Евро пакета).

 Формалности : Паспорт или лична карта в период на валидност.

Препоръчителна лична екипировка (Трекинг в Южните Алпи) : Планински обувки, раница за преходите минимум 40 литра, сак за излишния багаж който остава в Сен Веран по време на трека, спален чувал, дъждобран или горатексово яке, пуловер, шапка, ръкавици, челник, слънчеви очила, крем против изгаряне, лична аптечка, паспорт в период на валидност…

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 2 месеца преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт или на личната карта. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде дадена в деня на тръгване

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Balkantrek
Product Name
ТРЕКИНГ В ЮЖНИТЕ АЛПИ
Price
euro 800
Product Availability
Available in Stock
Posted in ЕВРОПА and tagged , , .

Туристическа агенция за спорт, приключения и пътувания сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *