ШОТЛАНДИЯ – Хайлендс и остров Скай

Пътуване с автомобил и преходи във Високите земи на Шотландия и остров Скай.

8 дни / 7 нощувки /  6 дни преходи

Група : 2 – 14 души

Най-подходящ период : От май до октомври

Ниво (трудност) на преходите : * Лесно. Преходи от 3 до 4 часа дневно / + 350 м / – 350 м /

 Свободно или с водач*

 В посока запад! По време на това пътуване в сърцето на Шотландия, вие ще откриете Оубън, Глен Коу, Форт Уилям и остров Скай. Ще осъществите прекрасни преходи и разходки в една красива и съвсем слабо населена зона. Хилядолетни гори, ледникови долини, странни по форма базалтови формации, присъстват ежедневно по време на вашите преходи. Многобройни и разнообразни са пейзажите във Високите шотландски земи. Ще се докоснете до една история изпълнена с древни митове, като тази за Хайлендс например… Този район, доста гъсто населен в миналото, днес е сред най-обезлюдените в Шотландия. Това се дължи на силната репресия към местното бунтовно население, което много пъти е давало убежище на противници на Английската корона, опитващи се да върнат трона на Шотландия. Това пътуване ще започне с посещение на Оубън, познат най-вече с кулата Мак Кейгс, чието строителство е вдъхновено от Колизеума. Тази кула доминира над града и ни подарява грандиозна гледка към залива и островите Керера, Мъл и Лисмор. Ще продължите към Глен Коу, едно от най-дивите места в Шотландия, където през 1692 година се случва клането на 38те члена на клана Макдоналд, отказали да се закълнат във вярност към Уилям III, крал на Англия… Ще посетите след това Форт Уйлям, в подножието на Бен Невис, който със своите 1344 м. н.в. е най-високия връх на Обединеното Кралство. И накрая ще отидете на приказния остров Скай, където се сливат планина и море, страхотен терен за преходи, място обичано от всички почитатели на дивата природа.  

 

Силни страни и акценти в това пътуване:

– Разнообразие на пейзажи в един рядко населен район, където спокойствието е сигурно!

– Свободата на една автообиколка, за да се изследват трудно достъпни зони;

– Откривателство на шотландската култура: спиртоварни и шотландска гайда в сърцето на Хайлендс;

– Грандиозните пейзажи от Западното крайбрежие и остров Скай;

 

ПРОГРАМА

Ден 1              София – Единбург

Пристигане на летището в Единбург, взимане на автомобила под наем и разглеждане на града, според часа на пристигане. Нощувка в Единбург. Вечеря свободно.

Ден 2              Оубън – остров Керера – Оубън

След закуска, на път за Обан, едно от главните пристанища за вътрешните Хебридски острови. След краткотрайно преминаване на морския ръкав с баржа (5 минути), вие ще отидете на остров Керера, където ще направите един хубав преход. Ще се отправите към руините на замъка, който доминира в залива, и който винаги е наблюдавал съседните Хебридски острови. Обяд и вечеря свободно. Нощувка в Обан. 3 часа път общо за деня; 3 часа преход за деня; + 200 м положителна денивелация на изкачване; – 200 м денивелация на слизане;

Ден 3              Глен Коу

Един страхотен преход в сърцето на ледниковите долини Глен Коу и Глен Етив, със забележителни гледки към върховете и околните била, в средата на една от най-безлюдните зони на Хайлендс. Обяд и вечеря свободно. Нощувка в Глен Коу. 1 час път за деня ;     4 часа преход; + 400 м; – 400 м;

Ден 4              Форт Уйлям – Бен Невис – Глен Коу

Днес ще направите преход в близост до Форт Уйлям – истински базов лагер за експедициите в Хайлендс. В програмата: Бен Невис – най-високия връх на Шотландия (ако колената ви го позволяват) или един по-достъпен преход към Бен Невис, където ручеи вода се спускат от върха в грандиозни пръскала и водопади! Обяд и вечеря свободно. Нощувка в Глен Коу. 2 х 1 час път; 3 или 8 часа преход; + 250 м; – 250 м; или + 1000 м; – 1000 м;

Ден 5              Остров Скай – Бен Тианавейг

Пътя към остров Скай, див и планински! Прехода за деня ще започне от мястото на една тъжна битка случила през 1882 година. Местни пастири, които отказали да напуснат една забранена зона, тук се оказали лице в лице с малък военен отряд. Местните нямали друго оръжие освен овчарските си тояги… Днес тази местност предлага на планинарите прекрасни скални стени и величествени пейзажи. Обяд и вечеря свободно. Настаняване на остров Скай за 2 нощувки. 3 часа път; 3 часа преход; + 400 м; – 400 м;

Ден 6              Остров Скай – Олд Ман ъф Стор

Днес ще направите преход в една зона с остри върхове, от които най-известния е Старецът от Стор, чийто силует прилича на един прегърбен човек. Ще се разходите по протежение на тези скалисти върхове, после ще се изкатерите към едно диво плато. Ще ви се открият гледки към целия остров! След обяд, възможност за посещение на дестилерията Таликсър. Обяд и вечеря свободно. 2 х 30 минути път с автомобил; 5 часа преход; + 600 м; – 600 м;

Ден 7              Остров Скай – Куарейнг – Единбург

Кратък преход в северната част на острова, в сърцето на странни по форма базалтови образувания. След което, пътя за Единбург. Обяд и вечеря свободно.

2ч30 преход; 6 часа път; + 250 м; – 250 м;

Ден 8              Единбург – София

Разглеждане на Единбург, според часа на вашия полет. Връщане на автомобила под наем на летището и обратен полет до София. Обяд свободно.

 

Две формули за това пътуване :

– С водач (при група от минимум 6 души);

– Свободно (без водач)*

 

* Пътуване тип „Свободно“. Ако сте избрали този начин на пътуване, означава че няма да имате с вас български водач, нито водач на агенцията партньор в Ирландия. Ще се придвижвате с автомобил под наем, управляван от вас самите. Ще разполагате с описание и карти на маршрута, ваучери, потвърждаващи вашите резервации в местата за настаняване, също както и за резервиран автомобил под наем. Ще имате и асистенция по телефона 24 / 24ч от нашия местен партньор-туроператор, в случай че срещнете затруднения.

 

ГРУПА                                             ЦЕНА (възрастен)               ЦЕНА (дете до 12 години)

 

2 души (свободно)                           930 € / без полета                 900 € / без полета                

3 души (свободно)                           890 € / без полета                 860 € / без полета

4 души (свободно)                           870 € / без полета                 840 € / без полета                

5 души (свободно)                           840 € / без полета                 810 € / без полета     

 

6-7 души (с български водач)        1200 € / без полета               1170 € / без полета

89 души (с български водач)         1050 € / без полета               1020 € / без полета

1114 души (с български водач)        920 € / без полета                890 € / без полета

 

Доплащане за настаняване в самостоятелна стая : +

 

Цената включва :

-Настаняването в хотел и в къща за гости, категория 3*;

– Закуските от Ден 2 до Ден 8;

– Автомобил под наем от Ден 1 до Ден 8, получен и върнат от / до летището на Единбург;

– Папка с описание на маршрутите и сканирани подробни карти за тях;

– Асистенция по телефона от нашия представител 24 / 24 часа;

– Медицинска застраховка Асистанс;

– Резервации, както и самата организация;

 

Цената не включва :

-Самолетните билети; *

-Обеди и вечери (предвидете по 10 £ за обяд в заведение или по 5 £ за пикник, и по 15 £ за вечеря);

-Напитки и лични екстри;

-Горивото за автомобила под наем;

-Вход за музеи и обекти за посещение;

-Застраховка Анулиране и репатриране;

*Самолетните билети София-Единбург-София, с включени летищни такси струват от 230 € до 400 € в зависимост от времето, когато са закупени. При желание от ваша страна, ние бихме се заели с резервирането и закупването им. Желателно е това да стане поне 3 месеца преди пътуването.

 

ПРАКТИЧНИ СВЕДЕНИЯ

Необходима лична екипировка : Ще ви бъде даден списък с необходимите неща и екипировка за това пътуване в момента на вашето записване.

Транспорт: Със самолет (София-Единбург-София). С автомобил / микробус под наем от / до летище Единбург.

Настаняване : В хотел и в къща за гости / гестхаус, категория 3*

Хранения : Включени са закуските. Храненията на обяд и вечер са свободно, по ваш избор. Под формата на пикник на обяд или в заведения;

Формалности : Лична карта или паспорт в период на валидност.

Непредвидени обстоятелства : Балкантрек (или неговия представител на място) си запазват правото в случай на непредвидени природни бедствия и стихии (бури, пожари, наводнения, …) да променят маршрута или някои части от програмата.

 

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 2 месеца * преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт или на личната карта, емейл адрес и телефонен номер за връзка с вас. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде платена 30 дни преди датата на тръгване.

Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване (летище, гара или друго място). Към тази покана ще бъдат приложени самолетните билети, ваучерите, описание на маршрутите, също както и други сведения от първа необходимост.

Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Posted in ЕВРОПА and tagged , , , .

Туристическа агенция за спорт, приключения и пътувания сред природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *