ИРЛАНДИЯ – В сърцето на Конемара

Нестандартно пътуване в Ирландия и преходи в Конемара, далеч от утъпканите туристически пътища, където ще се почувствате в хармония с природата.

Спорт, природа, откривателство, острови 

4 дни / 3 нощувки /  3 дни преходи

Група : 2 – 15 души

Най-подходящ период : От май до октомври  

Ниво (трудност) на преходите : * Лесно. Преходи от 3 до 4 часа дневно / + 350 м / – 350 м /    

Свободно или с водач*

Земя на митове, Ирландия и Конемара ще ви отворят своите порти по време на един дълъг уикенд. С начална точка хубавото градче Клифдън като база, вие ще кръстосате Конемара в дълбочина, там където водата се сблъсква със скалата и океана се слива с планината. През тези няколко дни сред чистата природа, ще направите преходи в сърцето на областта наречена Конемара, където пейзажите ще ви пленят и очароват: жълтото на цъфтящия навсякъде прещип, червеното – цвета на почвата и на скалата, бялото – цвета на стадата овце и синьото на Океана, се свързват в прелестна хармония! Вие ще се разходите по Скай Роуд (Небесния път), предлагащ разточителни гледки към залива  и неговия замък, който замък пък бележи развитието на близкия град Клифдън. В южна посока, вие ще изкачите малкия изолиран хълм Ерисберг, който позволява да се асимилира най-добре това, което е Конемара. Прекрасни гледки към крайбрежната ивица и великолепието на Догс Бей, също както и към вътрешността на острова, към Бог Роуд – лабиринт от блата и тресавища, и в дъното – най-високите върхове, наречени на дванадесетимата от фамилиите Бен и Маармукс. И като последен етап, вие ще преминете по дължината на Килъри Харбър, единствения фиорд в Ирландия.

 Силни страни и акценти в това пътуване:

 – Настаняване в Клифдън, за да можете максимално да опознаете местния начин на живот и многобройните музикални прояви и концерти;

– Автомобил под наем, за да пътувате максимално удобно до местата за преходи и разходки;

– Програма, отлично адаптирана за семейни пътувания;

– Откривателство на единствения фиорд в Ирландия – Килъри Харбър

– Възможност за посещение на Кайлмор Аби.

 

ПРОГРАМА

Ден 1              София – Дъблин – Клифдън

Пристигане в Дъблин* и пътя за град Клифдън и областта Конемара (3 часа път). Настаняване за 3 нощувки. Вечеря свободно (не е включена в цената).

*В случай на по-късен полет (пристигане след 19:00), ще прекарате първата нощувка в Дъблин (доплащане от 5 € на човек).

Ден 2              Ерисберг – Раундстоун – Клифдън                   

Този ден, ще направите преход в южна посока, за да изкачите Ерисберг. Тази малка планина, простираща се по дължината на крайбрежието, предлага от една страна пространни гледки към залива Раундстоун и залива Догс Бей, и към вътрешните земи от друга страна и Богс Роуд – впечатляваща поредица от торфени блата и езера. Обяд и вечеря свободно. 3 часа 30 часа преход за деня; + 400 м положителна денивелация на изкачване; – 400 м денивелация на слизане;

Ден 3              Килъри Фиорд – Клифдън

Днес, ще направите преход по протежение на фамозния Фемин Уолк, който обикаля Килъри – единствения фиорд в Ирландия. Ще откриете чаровни рибарски пристани и ще прекосите една типична за Конемара равнина, изпъстрена с многобройни стада овце. Обяд и вечеря свободно. З часа преход; + 300 м; – 300 м;

Ден 4              Небесния път – Дъблин – София

Този ден ще се разходите в околностите на Клифдън следвайки т.нар. Скай Роуд, известен със своите великолепни светлини. Ще преминете покрай замъка Клифдън, който днес контролира по-скоро пасящите крави, отколкото набезите от пирати! След прехода, пътя за Дъблин (3 часа път) и обратен полет до София. Обяд и вечеря свободно. 3 часа преход; + 300 м; – 300 м;

Две формули за това пътуване :

– С водач (при група от минимум 6 души);

– Свободно (без водач)*

 * Пътуване тип „Свободно“. Ако сте избрали този начин на пътуване, означава че няма да имате с вас български водач, нито водач на агенцията партньор в Ирландия. Ще се придвижвате с автомобил под наем, управляван от вас самите. Ще разполагате с описание и карти на маршрута, ваучери, потвърждаващи вашите резервации в местата за настаняване, също както и за резервиран автомобил под наем. Ще имате и асистенция по телефона 24 / 24ч от нашия местен партньор-туроператор, в случай че срещнете затруднения.

ГРУПА                                             ЦЕНА (възрастен)               ЦЕНА (дете до 12 години)

2 души (свободно)                           400 € / без полета                 380 € / без полета                

3 души (свободно)                           390 € / без полета                 370 € / без полета

4 души (свободно)                           360 € / без полета                 340 € / без полета                            

5-6 души (с български водач)        550 € / без полета                 520 € / без полета

79 души (с български водач)        500 € / без полета                 470 € / без полета

1015 души (с български водач)        450 € / без полета                 420 € / без полета

 

Цената включва :

-Настаняването в къща за гости, категория 3*;

– Закуските от Ден 2 до Ден 4;

– Автомобил под наем от Ден 1 до Ден 4, получен и върнат от / до летището на Дъблин;

– Папка с описание на маршрутите и сканирани подробни карти за тях;

– Асистенция по телефона от нашия представител 24 / 24 часа;

– Медицинска застраховка Асистанс;

– Резервации, както и самата организация;

Цената не включва :

-Самолетните билети; *

-Обеди и вечери (предвидете по 10 € за обяд в заведение или по 5 € за пикник, и по 15 € за вечеря);

-Напитки и лични екстри;

-Горивото за автомобила под наем;

-Вход за музеи и обекти за посещение;

-Застраховка Анулация и репатриране;

*Самолетните билети София-Дъблин-София, с включени летищни такси струват от 100 до 400€ в зависимост от времето, когато са закупени. При желание от ваша страна, ние бихме се заели с резервирането и закупването им. Желателно е това да стане поне 3 месеца преди пътуването.

 

ПРАКТИЧНИ СВЕДЕНИЯ

Необходима лична екипировка : Ще ви бъде даден списък с необходимите неща и екипировка за това пътуване в момента на вашето записване.

Транспорт: Със самолет (София-Дъблин-София). С автомобил / микробус под наем от / до летище Дъблин.

Настаняване : В къща за гости / гестхаус, категория 3*

Хранения : Включени са закуските. Храненията на обяд и вечер са свободно, по ваш избор. Под формата на пикник на обяд или в заведения;

Формалности : Лична карта или паспорт в период на валидност.

Непредвидени обстоятелства : Балкантрек (или неговия представител на място) си запазват правото в случай на непредвидени природни бедствия и стихии (бури, пожари, наводнения, …) да променят маршрута или някои части от програмата.

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 2 месеца * преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт или на личната карта, е-мейл адрес и телефонен номер за връзка с вас. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде платена 30 дни преди датата на тръгване.

Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване (летище, гара или друго място). Към тази покана ще бъдат приложени самолетните билети, ваучерите, описание на маршрутите, също както и други сведения от първа необходимост.

Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Posted in ЕВРОПА and tagged , .

Some concepts about original voyages

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *