ТРЕКИНГ В ЮЖНИТЕ АЛПИ

IMGP0129 (Small) IMGP0180 (Small) IMGP0245 (Small) IMGP0256 (Small)

Планини, спорт, природа и откривателство

11 дни / 7 дни преходи

Ниво : *** Преходи от 5 до 7 часа по добре трасирани пътеки. Денивелация на изкачване средно по 1000 м на ден.

Този трек прекосява 3 района на южните Алпи, с начало Сен Веран (2050 м н.в.), най-високо разположеното селище в Европа (прекрасно селце, обявено като едно от 100 те най-живописни селища на Франция). През първите два дни от трекинга ще прекосим пеша френския природен парк Кейрас, после за още два дни ще прекосим района на високия Юбай, за да преминем в италианския Пиемонт по долината Вал Мейра. Накрая ще се завърнем отново в Сен Веран след седемдневен пешеходен преход. Освен това, по пътя ше разгледаме Стария град на Бриансон, превърнат от Луи ХІV в непревземаема крепост и накрая ще открием Неваш и красивата долина на Кларе, едно от най-дивните кътчета на Алпите.

П Р О Г Р А М А

Ден 1 София – Постойна
Пътуване с микробус през Сърбия, Хърватска и Словения. Вечерта, спиране за почивка в къмпинг, в близост до градчето Постойна, Словения.

Ден 2 Постойна – Бриансон – Сен Веран
Рано сутринта, продължаваме пътуването с микробуса през Италия. Преминаваме във Франция през прохода Монженевр и слизаме до Бриансон. Почивка и свободно разглеждане на Стария град и фортовете около него. След обяд, трансфер (около 50 км) до селцето Сен Веран. По пътя ще преминем култовия за велосипедистите проход Изоар, откъдето започва природен парк Кейрас и ще видим невероятния фантастичен пейзаж на Кас Дезер. Настаняване в жит (семеен хотел) в Сен Веран. Заедно приготвяне на вечерята с наши продукти.

ТРЕКИНГ

Ден 3–9 Сен Веран – Сейлак – Бас Руа – Фуйлуз – Киапера – Киазале – Кианале – Сен Веран.
Този трек ще ни позволи да се насладим максимално на цветовете, пейзажите и флората, много богати през този сезон. Маршрутът ни ще следва планински пътеки и била, преходите не са големи като разстояния, но са технически по-натоварени. Средно на ден се преодолява минимум по 1000 м. денивелация на изкачване, преходи по 6-7 часа дневно. В случай на лошо време, ще се следва като резервен вариант класическия маршрут, известен с инициалите GR 5.

Д10 Сен Веран – Неваш – Сестриере – Венеция
Трансфер към Италия. По пътя ще се отбием да видим красивата долина Неваш и известния италиански ски курорт Сестриере. Вечерта, спиране за почивка във Венеция, Италия. Нощувка в къмпинг.

Д11 Венеция – София
Разглеждане на Венеция и прибиране по обратния път до София.

Най-подходящ сезон : От края на юни до средата на септември

Група : 6 – 12 души            ЦЕНА : 800 Евро
5 души 900 Евро
4 души 1000 Евро
3 души 1200 Евро

Цената включва :
• Tранспорт с микробус от София до Сен Веран и обратно ;
• Нощувките ;
• 7 пoлупансиона в планината (нощувка, вечеря, закуска) от вечерята Ден 3 до закуската Д9 ;
• Български планински водач ;
• Медицинска застраховка Асистанс ;

Цената не включва :
• Храната по време на пътуването Д1-2, Д9-Д11 и обедите в планината ;
• Напитките и личните екстри ;
• Вход за музеи и посещавани обекти ;

ПРАКТИЧНИ СВЕДЕНИЯ

Пътуване : С микробус от София до Сен Веран (Франция) и обратно. При група по-малка от 4 души, пътуване с лек автомобил.

Нощувки : 8 нощувки в жит (семеен хотел) и планински хижи, а за кампьорите в къмпинг и на палатки. 2 нощувки в къмпинг по пътя, в близост до Постойна, Словения.

Хранения : Полупансион в планината ( нощувка, вечеря, закуска) от вечерята Д3 до закуската Д9. Храната по време на пътуването, както и обядите *, всеки сам си осигурява, носи и приготвя.

* Възможност да се пазаруват провизии преди началото на трекинга от Бриансон, както и от някои италиански селца по време на трекинга. Възможно е да се поръчва сух пакет (пикник) за обяд от житовете и хижите (8-10 Евро пакета).

Формалности : Паспорт или лична карта в период на валидност.

Непредвидени обстоятелства : Балкантрек (или неговия представител на място) си запазват правото в случай на непредвидени природни бедствия и стихии (бури, пожари, наводнения, …) да променят маршрута или някои части от програмата.

Препоръчителна лична екипировка (Трекинг в Южните Алпи) :

Планински обувки, раница за преходите минимум 40 литра, сак за излишния багаж който остава в Сен Веран по време на трека, спален чувал (незадължително), дъждобран или горатексово яке, пуловер, шапка, ръкавици, челник, слънчеви очила, крем против изгаряне, лична аптечка, паспорт в период на валидност…

РЕГЛАМЕНТ

Записвания : Най-късно 1 месец преди датата на тръгване срещу минимум 30% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт или на личната карта. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде дадена в деня на тръгване.

Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Balkantrek
Product Name
ТРЕКИНГ В ЮЖНИТЕ АЛПИ
Price
euro 800
Product Availability
Available in Stock
Posted in ЕВРОПА and tagged , , .

Some concepts about original voyages

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *